Ermenistan’ın Uluslararası Devletler Hukukuna Aykırı Türkiye’ye Hakaret Eden Anayasasının Değişmesi Gerekiyor

Ermenistan'ın Uluslararası Devletler Hukukuna Aykırı Türkiye'ye Hakaret Eden Anayasasının Değişmesi Gerekiyor

Ermenistan’ın Uluslararası Devletler Hukukuna Aykırı Türkiye’ye Hakaret Eden Anayasasının Değişmesi Gerekiyor

Yaygaracılığıyla ünlü işgalci ve iftiracı Ermenistan sürekli Azerbaycan ve Türkiye aleyhine yalan beyanlarda bulunarak diğer ülkeleri yanına çekmeye çalışıyor.

Uluslararası Devletler Hukukuna Aykırı olan Ermenistan Anayasası’nın 13. maddesinin 2. paragrafında tarif edilen devlet armasında Türkiye’nin bir parçası olan Ağrı Dağı’na yer veriliyor. Ağrı dağına Ermeniler Ararat demektedir. Paralarının üzerinde de bu resimleri kullanmaktadır.

Ermenistan’da 23 Ağustos 1990 tarihinde kabul edilen Bağımsızlık Bildirgesi’nde Türkiye sınırları içerisinde yer alan 20 ili Batı Ermenistan olarak tanımlanmaktadır.

2011 yılında bir Ermeni öğrenci Ermenistan’ın eski Rus yanlısı Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a “Batı topraklarımızı Ağrı Dağı’yla birlikte geri alabilecek miyiz?” sorusuna verdiği yanıtta “Karabağ’ı biz aldık, Ağrı’yı size bıraktık” cevabıyla Uluslararası Devletler Hukukunu nasıl ayaklar altına aldıklarını dile getirmişti.

Ermenistan’da en çok tercih edilen manzara Ağrı dağıdır. Buraya bakan evler tercih edilmektedir.

Türkiye yıllarca bu konuda bir girişimde bulunmadı en azından Ağrı dağının Ermenistan’a bakan kısmına büyük Türk bayrakları ve Azerbaycan bayrakları asılarak, hukukları ayaklar altına alan, kullanılan bir ülke olan Ermenistan’a ders verebilir.

Ermenistan ordusu emekli General Movses Hakobyan Azerbaycan ile savaşta Rusya’dan önemli silah desteği aldıklarını bu yüzden Rusya’yı eleştiremeyeceklerini hatta Rusya’nın Elektronik harp dahil birçok konuda Ermenistan’a silah yardımında bulunduğunu açıkladı. Hakobyan; Azerbaycan ile savaşta hep yalan söyledik. Savaşın 5. günü 1500 asker cepheden kaçtı. Savaşta İskender füzesi kullandık. Rusya bize gerekli füzeleri verdi. En yeni Pole-21 elektronik harp sistemini kullanarak Türk Bayraktarlarını 4 gün boyunca etkisiz hale getirebildik ancak daha sonra Azerbaycan, sistemlerini yeniden yapılandırıp insansız hava araçlarını yeniden kullanabildi, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir