Kırmızı Kart Hangi Durumlarda Gösterilir

Kırmızı Kart Hangi Durumlarda Gösterilir

Bir futbol müsabakasında futbolcuyu ya da teknik heyeti cezalandırmak için hakem tarafından kullanılan karttır. Bir futbol müsabakasında üst üste 2 kez sarı kart gören futbolcuya da kırmızı kart gösterilir.

Hakemin karar yetkisi altındadır. Hakem kurallar çerçevesinde kırmızı kartı, maç içinde, penaltı noktasından yapılan vuruşlar sırasında, devre arası ve maç bitiminden sonra ya da maç uzatma süreleri gibi zaman dilimlerinde göstermekle yetkilidir.

Bir futbolcu, yedek ya da değiştirilerek oyundan çıkan bir futbolcu aşağıdaki 7 ihlali yaparsa kırmızı kart görür ve ceza alır:
1) Sert faul yaparsa
2) Rakibini sakatlayacak hareket yaparsa
3) Rakip ya da başka birine tükürürse
4) Topu bilerek elle oynayıp rakip takımın bariz golünü engeller ya da rakip takımın gol atma şansını önlerse (kendi ceza sahasındaki kaleci hariç)
5) Kaleye doğru ilerleyen rakip futbolcunun bariz gol atma şansını serbest vuruş veya penaltı vuruşu gerektiren bir ihlalle engellerse
6) Saldırgan, hakaret eden veya küfürlü konuşan veya tepkili baş ve el kol hareketleri yaparsa
7) Aynı maçta 2. kez ihtar alırsa futbolcu kırmızı kartla cezalandırılarak oyun içindeyse oyundan ihraç edilir.

Ayrıca kırmızı kart gören futbolcu, yedek futbolcu ya da yedek futbolcu ile değiştirilen futbolcu oyun alanının çevresini ve teknik alanı terk etmesi gerekir.

Hakemler genellikle kırmızı kartı arka ceplerinden çıkarırlar.

Futbol müsabakasında aynı takıma ait 5 futbolcu kırmızı kart görürse maç biter ve takım hükmen mağlup olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir