Domuz İstilası Nedeniyle Domuzların Avlanma Süresinin Uzatılması İsteniyor

Domuz İstilası Nedeniyle Domuzların Avlanma Süresinin Uzatılması İsteniyor

Türkiye’nin pek çok şehrinde domuzlar çiftçilere büyük zararlar veriyor. Aydın şehrinde domuz istilası başladı. Aydın’ın Çine, Söke, Koçarlı, Bozdoğan, Nazilli, Yenipazar, Germencik, Köşk ve çevrelerinde domuzlar çiftçinin başına bela oldu. Sürüler halinde ekili ve dikili alanlara inen domuzların verdiği bir gecelik zarar milyon TL’lere ulaştı.

Özellikle geceleri tarım arazilerine sürüler halinde inen domuzlar; mısır, incir, zeytin, pamuk, üzüm, bostan ne varsa zarar veriyor. Girdikleri alanı bir gecede talan ediyor. Mısır tarlalarında sadece mısırları yemekle kalmıyor, ürünü yatırarak da zarar veriyor. En çok üreyen hayvanların başında gelen Domuzların avlanma süresi uzatılmadığı takdirde Aydın’da tarımın en büyük sorunlarından biri domuzlar olacak.

Domuzlar oldukça arsız ve çok kısa sürede üreyen hayvanlar.

Çiftçiler, bu yıl geçen yıldan daha çok domuz olduğunu ve yaşanan sıkıntının çözümü için Domuzların avlanma süresinin uzatılmasını istiyor.

Çiftçiye domuzlar yön vermeye başladı. Çiftçiler toprağın durumu ve ürünün fiyatı ve ihtiyacına göre değil de domuzların ne zaman neye daha az zarar vereceğine göre hesap ve planlama yapmak zorunda kalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir