Domatesli Barbunya Balığı Nasıl Yapılır

Domatesli Barbunya Balığı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılarak yapılır? Domatesli Barbunya Balığı tarifi burada.

Malzemeler
Barbunya (8 adet Orta boy)
Tereyağı (1 Çorba Kaşığı)
Sogan (1 adet Küçük)
Biber (2 adet Orta Boy Dolmalık)
Domates (4 adet Orta Boy)
Defne Yaprağı 1
Tuz (Yarım Tatlı Kaşığı)
Karabiber (1/3 Tatlı Kaşığı)
Dereotu (1 Çorba Kaşığı Kıyılmış)
Biberiye (Yarım Tatlı Kaşığı)
Limon (1 adet Küçük)

Domatesli Barbunya Balığı Hazırlanışı
Fırın orta sıcaklıkta ısıtılır. Soğan piyaz doğrandıktan sonra dolmalık biberin, sap ve çekirdekli kısımları çıkarılıp ince şeritler halinde kesilir. Domateslerin, kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri zar biçiminde doğranır. Barbunya balıklarının pulları kazınıp karnı yarılır ve içi bol suyla yıkanarak çıkarılır. Limon ince dilimlenir.

Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritilir. Yağ erir erimez hemen soğan katılarak 2 dakika sıklıkla karıştırılıp sote edilir. Biber eklenip birkaç kez daha karıştırıldıktan sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiber eklenip 5 dakika pişirilir.

Tencere ateşten alınarak dereotu eklenip karıştırılır. Barbunya balıkları, cam kaba yerleştirilerek üzerine biberiye serpilir. Domates sosu balıkların üzerine dökülüp en üste de limon ve zeytinler konulur. Cam kap, ısıtılan fırına konularak 20-25 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir