Şalgam ve Turna Yemişi Suyu İle Çikolata Kalbe İyi Geliyor

Şalgam ve Turna Yemişi Suyu İle Çikolata Kalbe İyi Geliyor

Şalgam ve Turna Yemişi Suyu İle Çikolata Kalbe İyi Geliyor

Amerika’nın Washington Üniversitesi araştırmacıları, atlet ve bisikletçilerin performans artırmak için içtiği konsantre şalgam suyunun, kalp hastalarında da yarar sağladığını belirtti. Yapılan deneylerde kalbi yeterli düzeyde kan pompalayamayan hastalara verilen şalgam suyunun, kalp kaslarını güçlendirdiği görüldü.

Keçi yemişi ya da turna yemişi bitkisi genel vücut sağlığı için çok yararlı olan polifenol adlı maddeler yoğun miktarlarda bulunuyor. Amerika Tarım Bakanlığı tarafından yaptırılan araştırmalarda Turna Yemişinin kalp hastalıkları, diyabet ve inme riskini azalttığı belirtildi. Günde iki bardak düşük kalorili Turna Yemişi suyu içen deneklerde kalp hastalıkları riskinin yüzde 10, inme riskinin de yüzde 15 azalacağı belirlenmiş. Ayrıca Turna Yemişi suyunun yüksek tansiyona karşı etkisinin, hekimlerce önerilen özel diyetlerin etkisine eşit olduğu da saptanmış.

Çikolata sanıldığı gibi kalp ve damar rahatsızlıkları ve inme tehlikesini artırmıyor. İngiltere’nin tıp dergisi British Medical Journal tarafından yayımlanan, 21 bin erkek ve kadının diyetlerinin 12 yıl boyunca izlendiği bir çalışmada, günde 100 gr çikolata tüketenlerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma risklerinin, hiç tüketmeyen ya da az tüketenlere göre yüzde 11 oranında olduğu, bu hastalıklardan ölüm risklerinin de yüzde 25’den daha az olduğu belirlendi.

Araştırmada ayrıca gündelik çikolata tüketimleri yüksek olanlarda inme tehlikesinin, en az tüketenlere kıyasla yüzde 23 daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir