Çocukların İnternet Güvenliği İçin Sınırlamalar Kısıtlamalar

Çocukların İnternet Güvenliği İçin Sınırlamalar Kısıtlamalar

Çocukların eğitsel bilgileri aramak ve hatta oyunlar oynamak, arkadaşlarıyla sohbet etmek ve bazen de sosyal paylaşım sitelerinde gezmek için İnternette biraz zaman geçirmeleri faydalı, ancak herkes İnternette gerektiğinden fazla zaman harcadıkları konusunda hemfikir. Bu nedenle bir çocuğun bilgisayarda harcadığı zamanın kesin sınırlarla belirlenmesi önemli. Bu yeni kuralları uygulamaya koymadan önce ebeveynler, çocuklarıyla samimi bir konuşma gerçekleştirerek bu zaman sınırlamalarının neden önemli olduğunu anlatmalı. Aksi takdirde bu keyfi bir ceza gibi görülebilir ve anne-baba ve çocuk arasındaki güven ilişkisini zedeleyebilir.

Bir çocuğun İnternette ne yapıp ne yapamayacağına ilişkin net sınırlar belirlenmeli ve bu sınırların neden gerekli olduğu açıklanmalıdır. Kurallar çocuk büyüdükçe gözden geçirilebilir. Çocuğun bu sınırlamalara uyduğundan emin olmak için, Kaspersky; Kaspersky Internet Security – Çoklu Cihaz çözümüne dahil olan Ebeveyn Denetimi özelliğini kullanmanızı tavsiye ediyor. Bu özellik ebeveynlerin sadece çocuklarının İnterneti kullanma süresini kısıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda uygunsuz sitelere ve oyunlara erişimi ve kişisel bilgilerin diğer kimselerle paylaşılmasını da engelliyor. Web siteleri ve oyunlar, içerikleri ve çocuğun yaşını temel alarak kategorilere ayrılmış durumda. Ayrıca ebeveynler, çocuklarının İnternette ne yaptığına ilişkin ayrıntılı raporları da kolaylıkla inceleyebiliyor.

Çocuklarınıza tavsiyede bulunun;
Kişisel bilgilerini, özelikle de iletişim bilgilerini, adresini veya okulunu herkese açık hale getirme ya da yabancılara gönderme. Burada “yabancılar” derken gerçek hayatta tanımadığınız her yaştan insanı kastediyoruz.
Yabancıların dışarıda yüz yüze görüşme teklifleri kabul etme
Telefon numaranı veya e-posta adresini kimseye verme, sosyal ağ sayfanda yayınlama
Bilinmeyen göndericilerden gelen bağlantıları tıklatma
Herhangi bir tür, örneğin bedava ürün, indirim, bazı sitelerde itibar artırma/beğeni/yıldız kazanma gibi cazip mesajlara güvenme. Bu tür mesajları sil ve herhangi bir siteyi tıklatma
İnternette seni rahatsız eden bir şey olursa veya seni rahatsız eden insanlardan mesajlar almaya başlarsan bu sorunu çözmene yardımcı olmaları için durumu ebeveynlerine anlat

Bilgisayarı kapatmanın İnterneti kapatmak anlamına gelmediği unutulmamalıdır. Çocuklar tabletler, akıllı telefonlar ve diğer cihazları kullanarak bağlantıda kalmaya devam edebilirler. Çocukları bilgisayarı kapanır kapanmaz bir diğer cihazı eline alıyorsa ebeveynler, bu cihazların siber tehditlere karşı korunmasını sağlamaktan daha fazlasını yapmalıdır. Çocukların, gerçek hayatta arkadaşlarıyla buluşmak yerine neden İnternet ile bu kadar ilgilendiklerini anlamak için altında yatan nedenleri bulmalılar. Bu bir sosyal fırsat eksikliği midir yoksa daha fazla fiziksel etkinliğe ihtiyaç duyuyor olabilirler mi? Her durumda ebeveynlerin, çocuklarının sağlıklı ve dengeli bir hayatları olması adına tüm aile için bilgisayarsız etkinlikler yaratmaya odaklanmaları gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir