Grip Nedir Kısaca Nasıl Çabuk Geçer

Grip Nedir Kısaca Nasıl Çabuk Geçer

Grip Nedir Kısaca Nasıl Çabuk Geçer

Gribin iyileşme sürecinde bol sıvı alımı önem taşıyor. Grip; aniden başlar ve genellikle üşüme ve titremeyle birlikte ateş, baş ağrısı, halsizlik, yaygın kas ağrısı ve balgamsız öksürükle kendini gösterir. Daha sonra boğaz ağrısı, burunda tıkanıklık, akıntı ve öksürükle birlikte solunum sistemi bulguları ortaya çıkar.

Özellikle büyük şehirlerde karşılaşılan hava kirliliği bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen faktörlerden biridir.

Soğuk havalarda toplu halde bulunulan kapalı ve iyi havalandırılmayan ortamlar virüslerin bulaşabilmeleri için en ideal ortamı oluşturuyor.

El temizliğine özen gösterin. Elinizi göz ve burnunuzla temas ettirmeyin. El temizliği, mikropların yol açtığı enfeksiyonları önlemede en etkin yoldur.

Beden ve çevre temizliğine dikkat edilmelidir. Eller yemek hazırlığı yapılmadan, mutfağa girilmeden ve yemek yemeden önce mutlaka sabunla yıkanmalıdır.

Kişisel temizlik önlemleri, bulaşıcı hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalığı önler. Yapılan araştırmalar sadece el yıkamanın doğru uygulanması ile çocukların pek çok bulaşıcı hastalıktan korunduğunu ortaya çıkarmaktadır. Sadece sabun kullanılması ve el hijyeniyle ilgili eğitimlerin cilt enfeksiyonlarını yüzde 34, ishalle giden hastalıkları yüzde 55, pnömoniyi yüzde 50 oranında azaltmakta ve hastalık süresini kısaltmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir