BM Dünya Gıda Programı’ndan Mastercard’a Kahraman Ödülü

BM Dünya Gıda Programı'ndan Mastercard'a Kahraman Ödülü

Mastercard, açlıkla mücadele konusuna sağladığı katkılar nedeniyle BM Dünya Gıda Programı tarafından kahraman ilan edildi.

Mastercard, BM Dünya Gıda Programı ile beraber Sıfır Açlık hedefiyle yürüttüğü projeler kapsamında Dünya Gıda Programı tarafından ödüle layık görüldü. 2017 Açlıkla Mücadele Kahramanı ödülü alan proje ile Mastercard, elektronik ödeme altyapısı ve dijital desteği aracılığıyla en çok ihtiyacı duyan topluluklara gıda yardımlarını doğrudan ulaştırıyor.

Mastercard Başkanı ve CEO’su Ajay Banga, 2017 Açlıkla Mücadele Kahramanı ödülünü 18 Ocak’ta, Dünya Ekonomik Forumu kapsamındaki Dünya Gıda Programı geleneksel akşam yemeğinde WFP İcra Direktörü Ertharin Cousin’den aldı.

Ayrıca, Mastercard iş ortağı bankalarla ve perakendecilerle ortak oluşturulan fon sayesinde dünya genelinde 17 milyon çocuğa okul yemeği imkanı sunuldu.

Ödülü alan Mastercard Başkanı ve CEO’su Banga, Bu ödül, Mastercard’da emek veren herkesin ödülü. Ayrıca, yepyeni bir düşünce dönüşümünün, özel sektörün insani konulara fayda sağlayabileceğinin de yansıması. Mastercard olarak, bu tip çabaların ve yaptığımız işin dünya için ne kadar faydalı olacağını herkese gösteriyor, özel sektör ve kamu sektörü ortaklığının dönüşümü getireceğine işaret ediyor, iyilik yaparak fark yaratılabileceğine inanıyoruz, dedi.

Mastercard’ın insani yardımlar konusunda gördüğü takdir bununla kalmıyor: Fortune dergisi Mastercard’a mültecilere ve diğer ihtiyaç sahiplerine verdiği destek sebebiyle Dünyayı Değiştirenler listesinde yer verdi. Mastercard, 2020 yılına kadar, finansal hizmetlere erişimi olmayan 500 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir