Bisiklet Hakkında Herşey Kısa Bilgi

Bisiklet Hakkında Herşey Kısa Bilgi

Herkes basketbolun boyu uzattığını zanneder ancak basketbol sıçrama yeteneğini geliştirir boyu uzatan aktivite bisiklet sürmektir.

Bisiklet kullanıcıları kaç yaşında olursa olsun çocuk ya da yetişkin farketmez, açık alanlarda bisiklet sürerken mutlaka kask, dizlik ve dirseklik koruyucuları kullanmalı. Ayrıca ek önlem olarak pedalda kaymayan ayakkabılar ve el kaymasını önleyecek eldiven tercih edilmeli.

Bisikletler yaş gruplarına göre ayrılır. Çok genç yaşlardan olgun yaşlara doğru değişir. 3 yaş ve üstü çocuklar için 4 tekerlekli bisikletler önerilir. Bu yaşlarda denge kabiliyetleri zayıf olduğu için 4 tekerlekli bisikletlerle bu denge sağlanır. Ayrıca vites ve frenleri bu yaşlarda kullanmak zordur.

Bisiklet süren çocuklar yaşlarıyla orantılı olarak kademeli biçimde bisikleti değiştirmeli. 4 ila 8 yaş arasındaki çocuklarda çeviklik, denge ve kontrol özellikleri genelde geliştirilmiş olur. Bu yaş aralığında fren sistemini kavrayana kadar 3 tekerlekli bisikletler tercih edilmeli.

Çocuklar 14 yaşına kadar bisikletten sıklıkla düşer ya da kaza yapabilir.

Üç tip bisiklet modeli bulunuyor bunlar şehir bisikleti, dağ bisikleti ve yarış bisikletleridir. Günümüzde akıllı elektrikli bisikletler ve hatta yeni icat edilen sürücüsüz bisikletler üretilmeye başlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir