Bayanlar İçin Kendini Savunma Teknikleri Wing Chun

Bayanlar İçin Kendini Savunma Teknikleri Wing Chun

Wing Chun, bir bayan tarafından geliştirilen tek savunma sanatıdır. Kapkaç, taciz gibi saldırılara karşı son derece etkilidir. Zayıfın güçlüye karşı savunmasıdır.

En önemli özelliği bir tehlike anında olabilecek en kısa sürede, sade ve doğrudan tekniklerle saldırganı etkisiz hale getirmektir.

El tekniklerinde savunma ve saldırı aynı andadır. Zincirleme yumruk tekniği saldırgana ard arda yumruk atmayı mümkün hale getirmektedir. El ve ayakların bir bütün içinde sürekli kullanılmasıyla saldırgan karşılık veremeyecek duruma getirilir.

Wing Chun, kişinin reflekslerini geliştirir ve nefes almasını düzenler. En önemli özelliği gücü arttırması ve enerji seviyesini düzenleyerek kişinin kendisini sürekli iyi hissetmesini sağlamasıdır. Ayrıca esnekliği arttırarak kilo kontrolünü de sağlamaktadır.

Hayatta kalmak için gereken tüm saldırılara izin verilir bu nedenle müsabakası yoktur. Felsefesinde sürekli rakibin üzerine ve doğrudan gitmek esastır.

Wing Chun, kökleri yüzlerce yıl önceye uzanmasına rağmen, sürekli gelişen ve değişen bir sanattır. Wing Chun öğrencisi gereksiz güç kullanmamayı, rakibinin gücünün önünde durmamayı, kendisine uygulanan gücü kendi çıkarına kullanmayı, akıcı ve rahat olmayı öğrenir.

Kökeni Çin’e uzanan bu sporun diğer isimleri Ving Tsun ya da Wing Tsung olarak bilinir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir