Bankalararası Kart Merkezi Kredi Kartı Sahiplerini Uyardı

Bankalararası Kart Merkezi Kredi Kartı Sahiplerini Uyardı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) açıklamasına göre kart kullanıcıları, birkaç basit adımla kartlı ödeme işlemlerini daha güvenli hale getirebilir.

POS kullanımında; kartınızı ödeme yapmak için verdiğinizde POS cihazı dışında başka bir cihazdan geçirilmediğinden, ödeme yaptıktan sonra kartı geri aldığınızdan ve kart numaranızın not edilmediğinden emin olun.

ATM’lerde işlem yaparken tanımadığınız kişilerden yardım almayın, işlem yaptığınız ATM’de özel olarak yerleştirilmiş bir cihazdan şüphe duyarsanız derhal bankanıza haber verin. ATM’de kartınızın sıkışması durumunda kendi telefonunuzdan derhal bankanızı arayın, kartınızı kapattırmadan ATM başından ayrılmayın. Bu tip durumlarda size yardımcı olmak isteyen kişilere karşı dikkatli olun. ATM’de şifrenizi girerken dışarıdan görünmemesine özen gösterin.

Kredi veya banka kartı ile yapılan alışverişlerde iş yerinin düzenlediği satış belgesini inceleyerek üzerinde yer alan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol edin. Kart şifrenizi hiç kimseyle paylaşmayın.

Alışveriş yaparken bilinen ve güvenilir siteleri tercih edin. İnternet tarayıcınızın adres çubuğuna sitenin adresini yazarak siteye giriş yapmaya özen gösterin.

hem cep telefonu hem de kişisel bilgisayar üzerinden işlemlerinizi güncel antivirüs yazılımları gibi güvenlik yazılımlarıyla korunduktan sonra gerçeklleştirin. SMS, e-posta ve sosyal medya üzerinden yönlendirildiğiniz veya arama motorları üzerinden giriş yaptığınız web sitelerinin adreslerinin bankanıza ait olduğundan emin olun ve sertifikalarını mutlaka kontrol edin. Bankalara aitmiş gibi görüntü verilen sitelere, banka logosu ve adı kullanılsa bile kart ve kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalara itibar etmeyin, kart ve kişisel bilgilerinizi girmeyin. Sosyal paylaşım sitelerini kullanıp sizden güvenlik açısından kritik bilgiler; Kart bilgisi, şifre, telefonunuza gelen onay kodu, ürettiğiniz tek kullanımlık şifre vb. almayı deneyen dolandırıcılara karşı dikkat edin. İnternet ortamında bir kişinin kendisini tanıttığı kişi olduğundan emin olmak son derece zor olduğundan güvenliğiniz açısından önemli bilgileri bu kişilerle kesinlikle paylaşmayın.

Telefonla arayıp kendini polis, savcı, bankacı veya sigortacı olarak tanıtan veya Tebrikler ödül kazandınız diyerek sizden kişisel veya bankacılık bilgilerinizi isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olun ve bilgilerinizi asla bunlarla paylaşmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir