Balon Balığı Nasıl Yok Edilir

Balon Balığı Nasıl Yok Edilir

Balon Balığı Nasıl Yok Edilir

Balon Balıkları özellikle Akya balıklarından ve büyük balık sürülerinden korkmaktadır. Balon Balığı hemcinsini de yok ettiği için büyük balıklarla mücadeleye girmek veya yaralanmak istemez çünkü yaralanan balon balıkları yenmeye mahkumdur.

Balon Balığı, istilasının önüne geçilebilmesi için denizlerdeki büyük balık miktarının artırılması gerekiyor. Bunun için küçük balık avından vazgeçilmesi gerekiyor. Çünkü bir merada küçük balıklar çoğaldıkça büyük balıklar onları yemek için daha uzun süre o merada kalıyor. Bu o meranın devamlı büyük balık yapması anlamına geldiği gibi, göçle gelen küçük balığında bu meradan ayrılmasına izin vermeyeceği anlamına gelir. Ayrıca, büyük balığın merada kalma süresinin uzaması, meraya büyük balığın uğrama sıklığını ve merada devamlı balık olma olasılığını da artıracaktır. Bu durum balığın bollaşmasına yol açacaktır.

Kıyıları ufak balık kaynayan bölgelerin büyük balığı hiç bitmeyeceği gibi, göçle gelen ufak balığında bir yerlere gitme ihtimali kalmaz. Büyük balıklar, nöbetleşerek ufak balığın meradaki bekçisi olur.

Balon balığının avlanmasının teşvik edilerek, popülasyonunun kontrol altına alınması hızlı çoğalmasını engelleyecektir. Su ürünleri sektöründe özellikle yem sektöründe kullanılırsa olumlu sonuçlar alınacaktır.

Balon balığı zehirli olmasına karşın Uzakdoğu’da Japonya’da yaygın olarak tüketiliyor. Balon balığının zehri dünyada, çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor. Türkiye’de bu balıktan yiyen kedilerde ölümler görülüyor.

Balon balığı Hint-Pasifik kökenli bir türdür. Süveyş Kanalı’nın açılmasıyla birlikte Akdeniz’e giriş yaparak ve aşırı miktarda çoğalarak denizde hakim türlerden biri haline gelmiştir.

Hızlı yüzen bir balık değildir, hantal bir balıktır.

Bu zehirli balıklar aynı zamanda her türlü cismi ısırarak kopartıyor.

Akdeniz’de son 10 yıldır görülmesine rağmen Türkiye kıyılarında kuzey Ege açıklarında, Marmara’da hatta Karadeniz’e kadar yayılmış olan bu balık türü sadece Türkiye değil, İsrail, Lübnan, Yunanistan, İtalya kıyılarına kadar yayılım göstermiş durumda.

Büyük Balıklar Azaldığı İçin Zehirli Balon Balığı Denizlerimizi Mesken Tuttu

Zehirli Balon Balıkları Türkiye Sularına Nasıl Geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir