Bir Günlük Civciv Nasıl Bakılır

Bir Günlük Civciv Nasıl Bakılır

Civcivler çok üşür büyüyene kadar çok sıcak ortamda bakılmaları gerekir. Bir civcivin bakımı için en önemli konu ısınmasıdır. En az 30-35 derece sıcaklığında bir ortam sağlanmazsa yaşayamazlar. Yeterli beslenme, yeterli ısınma, yeterli gün ışığı görme ve daha birçok aksiyonu yaşayamayan hayvanlar genellikle kısa sürede ölüme yürümektedirler. Civcive kesinlikle soğuk su verilmemelidir. Civcivler belli aralıklarla beslenmeli, su verilmeli (ılık suya bir çay kaşığı şeker katılarak) bakımları yapılmalıdır. Aksi durumda aşırı derecede rahatsızlık veren bir kokuya sebep olabilirler, açlık veya susuzluk içinde ölebilirler.

Özellikle satışların hızlı olduğu dönemlerde hemen annesinden ayrılan civcivler pek fazla yaşamayamazlar. Bu sebeple eve getirdiğiniz bir günlük civcivlere iyi ısıtmanız, onlara zaman ayırmanız ve beslenme temizlik gibi temel işlemlerini düzenli olarak yapmanız gerekecektir. Piyasada çok ucuz fiyatlarda bulunan civciv suluğu ve civciv yemlikleri alınarak civciv bakımı yapılırsa bakan kişiye büyük kolaylık sağlayacaktır.

Civcivlerin sağlıklı ve uzun ömürlü yaşayabilmeleri için sıcak ortam çok önemlidir. Kış mevsimlerinde bu ortamı bulmak zor olacağı için yazın en sıcak döneminde civciv alıp yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Civciv büyüdükçe soğuklara dayanıklı olacağı için en sıcak dönemde civciv büyütmeye başlamalısınız.

Civcivleri iç içe iki koli kutusunda uyumaya bırakın. Küçük kutuya civcivleri yerleştirip daha büyük bir kutunun içine küçük kutuyu koyunuz ve büyük kutunun etrafını çuval, bez, yatak örtüsü çaput herhangi bir şeyle kapatarak ısı yalıtımı yapınız. Civcivler küçükken kutuları delmeye gerek yoktur.

Civcivler büyüdükten sonra kış mevsimlerinde koli kutusuna kağıt kesme makinelerinden çıkan kağıtları alıp yerleştirirseniz hem civcivler için hijyenik bir ortam hemde ısınmaları için bir yorgan sağlamış olursunuz. Ayrıca temizlik açısındanda çok kolaylık sağlamış olursunuz.

Dikkat edilmesi gereken diğer durumlarda Karga ve Kedilere karşı civcivlerin savunmasız olduğudur bu nedenle bu hayvanlara karşıda önlem almanız gerekir. Eğer civcivleri bu ilk tehlikelerden korursanız sıcak ortam sağlayıp hasta olmamalarını sağlarsanız büyütebilirsiniz.

Pazarlarda satılan civcivleri çocuklar alsın diye canlı canlı renkli boyalara batırıp çıkarmaktadırlar bu tür civcivlerin ömrü çok kısa olmaktadır bu nedenle kesinlikle boyaya batırılan civcivleri satın almayın. Civcivlerin bir iki rengi bulunmakta kahverengi civcivleri büyüttüğünüzde tavuk olursa günde 2 kez yumurta verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir