Bakanlıklar Kamu Kurumları Askeri Birlikler Hastaneler Yatılı Okul ve Yurtlar Yemek Firmaları Patates Tüketmeli

Bakanlıklar Kamu Kurumları Askeri Birlikler Hastaneler Yatılı Okul ve Yurtlar Yemek Firmaları Patates Tüketmeli

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, 350-400 bin ton patatesin alıcı beklediğini açıklarken herkese patates yeme ve kamu kurumlarına toplu satın alma çağrısı yaptı.

Bayraktar, Niğde ve Nevşehir’de depolarda 400 bin ton civarında patatesin alıcı beklediğini ve patatesin filizlenmeden, kilo ve kalite kaybı yaşanmadan pazarlanmak zorunda olduğunu belirtti.

Patates’te bol miktarda B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum bulunur.

Patates şeker hastalarına faydalıdır, susuzluğu giderir, mide ve onikiparmak bağırsağı ülserinde yararlıdır, karaciğer şişliğini de giderir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler, kabızlığı önler. Kansere karşı korur ve yorgunluğa karşı birebirdir. Damar şişliğinde faydalıdır. Sert bir şey yutulduğu zaman yabancı maddenin vücuda zarar vermeden çıkartılmasını sağlar. Patates yemek basur memesi, yanık ve çıbanların ağrılarını geçirir. Ana vatanı Güney Amerika’dır.

GDO’lu patatesler nasıl anlaşılır?
Kuraklığa karşı dirençli, Düşük akrilamid potansiyelli, İndirgeyici şeker birikimi önlenmiş, Amilopektin oranı artırılmış, Besin değeri artırılmış, Glikoalkoloid seviyesi düşürülmüş patatesler GDO’ludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir