Avusturya Başbakanı: Türkiye İle İşbirliğine Evet Ama AB Üyeliğine Hayır

Avusturya Başbakanı: Türkiye İle İşbirliğine Evet Ama AB Üyeliğine Hayır
Avusturya Başbakanı: Türkiye İle İşbirliğine Evet Ama AB Üyeliğine Hayır

AB Konseyi Dönem Başkanlığı Avusturya’ya geçti. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Avusturya Şansolyesi Sebastian Kurz’a dönem başkanlığını sembolik olarak devretti.

Komşumuz Bulgaristan çok başarılı ve adil bir biçimde dönem başkanlığını hem Bulgaristan hem Türkiye’nin çıkarlarına çatışmayacak bir biçimde yönetmeyi başardı.

AB Konseyi Avusturya Dönem Başkanlığının sloganı Koruyan bir Avrupa olacak. Bu slogan, mülteci politikası bağlamında; yasadışı göçü durdurmak için geçerli.

Avusturya Şansolyesi Sebastian Kurz şunları ifade etti:
Özellikle Sırbistan ve Karadağ, yakın zamanda Makedonya ve Arnavutluk ile katılım müzakereleri başlayacaktır, ki bu son derece olumlu bir gelişmedir.

Mültecilerden ve Balkanlar’dan söz açılınca, Türkiye’nin rolüne değinmeden geçemeyeceğiz. Türkiye ile üyelik müzakereleri durdurulmalı.

Türkiye ile işbirliğe evet, üyeliğe hayır. Bizim bu tutumumuz çok eskilere dayanıyor, değişmedi ve değişmeyecektir. Fakat, bu göç alanında ortak çalışamalarının yürütülmemesi anlamına gelmez. Haklısınız, mülteci anlaşması kusursuz çalışmıyor, ama herşeye rağmen bizler bu anlaşmaya önem veriyoruz ve bizim için çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir