Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimine Yoğun Talep Var

Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimine Yoğun Talep Var

Muğla Büyükşehir belediyesinin başlattığı alım garantili mevsimlik süs çiçekleri üretiminde yaz sezonunda 1 milyon 670 bin çiçek üretildi. Üretilen bu çiçekler Muğla genelinde park ve bahçelere dikildi.

Vatandaşlardan büyük ilgi gören uygulama alanı kış sezonu için diğer ilçelerde, ekolojik ve ekonomik incelemeler yapılarak genişletilmesi kararlaştırıldı ve üretim alanları üç noktaya ulaştı. Muğla’da Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da üreticilerle alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretimi başladı. Mevsimlik Süs Bitkisi üretiminde üretici sayısı 17’ye ulaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, “Alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretimiyle Muğla ve yerli üretici kazanıyor. Üreticiler tarafından projeye gösterilen ilgiden mutlu oluyoruz. Muğla genelinden üretime katılmak için gelen çok talep var. Personellerimiz, projeye katılım taleplerini değerlendiriyor. Katılım talebi gelen bölgelerin ekolojik ve ekonomik özellikleri tek tek ele alınarak projemizde planlı bir büyüme sağlamaya çalışıyoruz. Alım Garantili Üretim Projemizde mevsimlik süs bitkisi üretimlerini çalı grubu, ağaç grubu ve ibreli grubu bitkilerin üretimleri takip edecek ve zaman içinde Muğla’da süs bitkileri sektörü oluşmaya başlayacaktır. Önümüzdeki yıllarda bu üretim çalışmalarını tüm Muğla’ya yaymayı planlıyoruz. Projemizde üretim çalışmalarına yeni katılan üreticilerimize hoşgeldiniz diyor ve tüm üreticilerimize kış sezonu üretim çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da tarıma, üreticiye büyük önem verdiklerini, alım garantili üretimle şehir geneline yayarak Muğla’yı üretim merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, coğrafi ve doğal güzellikleri yanında verimli tarım topraklarına da sahip. Farklı ürünlerin yetişebildiği, tarımdan elde edilen gelirin turizm gelirlerini de aştığı Muğlamızda tarıma, üreticimize, köylümüze büyük önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretimi ile, üniversitemizle birlikte hayata geçirdiğimiz toprak, sulama suyu, yaprak analiz laboratuvarımız ve daha birçok hizmetimizle Muğla’da köylümüzün, üreticimizin yanındayız. Ayrıca alım garantili çiçek üretimimize hanımeli değdi. Emekçi ve üretici kadınlarımız alım garantili çiçek üretimine katılarak aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Projemizde emeği geçen, Muğla için üreten herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir