Aile Dizilerinin Toplumdaki Etkisi Tartışıldı Oyuncu İpek Tuzcuoğlu Konuk Oldu

Aile Dizilerinin Toplumdaki Etkisi Tartışıldı Oyuncu İpek Tuzcuoğlu Konuk Oldu

Esenler Belediyesi Medyasofa Buluşmalarında, aile dizilerinin toplumdaki etkisi hakkında konuşan oyuncu İpek Tuzcuoğlu, dizilerin toplumu kötü etkilememeleri için şifreli yayınlanmasından yana olduğunu ifade etti.

Tuzcuoğlu şunları söyledi; “Çok fazla genç nüfusa sahibiz, gençlerin ve çocukların zihinlerine çok farklı kodlar yazılıyor. Ben şifreli sistemden yanayım. Sanatın kısıtlanmasından yana değilim. Sanat özgür olduğunda büyür ve gelişir. Hiçbir şeyi kafese koyamayız. Şifreleme sistemi olursa değişebilir. Kurtlar Vadisi çok eleştirilmesine rağmen yıllarca devam ediyor. Bu devam edecekse daha geç saatte ve şifreli bir biçimde sunulmalı. Çok ünlüyüz ve sevenlerimiz var ama lüks bir alanımız yok.

Dizilerde oynarken ne yazık ki işin bir tarafından tutamıyoruz. Dizi oyunculuğu memuriyet gibi. Senarist ne yazarsa onu oynamak zorundasınız. Sizi star yapan da rezil eden de senaristtir” şeklinde Tuzcuoğlu oyunculuk anlayışını değerlendirdi.

Senarist Eda Tezcan şunları ifade etti; “Diziler bizim aynamız değil. Kimse o büyük yalılarda yaşamıyor ve o muhteşem arabalarda gezmiyor. Türkiye’nin yüzde 90’ı da onların gittikleri hiçbir yere gitmiyor ve giydikleri hiçbir şeyi giymiyor. Diziler aslında insanlara kocaman bir yalan söylüyor. Dizilerde anlatılan dünya, dizilerdeki kadınlar, erkekler, muhteşem kahramanlar…

Diziler tam kötüleri de yansıtmıyor, daha kötüler var dünyada. 90’lı yıllarda başlayan dizi furyasındaki diziler bizi daha çok yansıtıyordu. Kendimize ait şeyler bulduğumuz daha çok dizimiz vardı. Asıl temamız aile, birlik olmak, mahalle gibi temalarken sonraları ise zenginlik, iyi hayat oldu.

Muhafazakar kesimin yükselişiyle birlikte bizim yaşam standartlarımız da değişti. Biz aslında kendimizle yüzleşmeye hazır değiliz. Bize başörtülü bir kadın nasıl yalan söyler diye eleştiriler oldu. Aslında hepimiz yalan söylüyoruz ve hepimiz kuluz. Biz Peygamber değiliz. Biz de üzülüyoruz, aşk acısı çekiyoruz. Kapalı kız aşık olur mu deniyor. Herkes nasıl evlendi? İmam aşık olamaz diye yorumda bulundular. Peki imamlar nasıl evlendiler? Biz hiç baş örtülü biriyle yan yana gelemeyecek kişilere o karakteri sevdirdik. Bizim kesimimiz bize kızın pantalonun paçası çok dar değil mi diyor. Dizilerde bu kadar ahlaksızlık olurken sizin derdiniz bu mu? Bu konuyla ilgili kostümcü yok. Nasıl kapatılacağını bile bilmiyorlardı. Diğer Yarım dizimizde Esma karakteri benim ceketlerimi giydi. Bu şartlarda çalışıyoruz ama en fazla tokadı kendi tarafımızdan yiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir