Google İnternet URL Adreslerini Ortadan Kaldırmayı Planlıyor

Google İnternet URL Adreslerini Ortadan Kaldırmayı Planlıyor

Google İnternet URL Adreslerini Ortadan Kaldırmayı Planlıyor

Google Chrome web tarayıcısının mühendislik müdürü Adrienne Porter Felt, internet web adresleriyle (URL) ilgili şu ifadeleri kullandı; insanlar URL’leri anlamakta zorluk çekiyor. Okuması zor, güvenilir olduğunu gösteren kısmını anlaması güç ve bence genel olarak bir web sitesinin kimliğini yansıtmakta işe yaramıyorlar. Bu sebeple web kimliğini daha anlaşılabilir kılacak, insanların kiminle iletişim halinde olduklarını kolayca bilip güvenilirlik konusunda rahat karar verebilecekleri bir sisteme geçmeyi istiyoruz. Fakat bu Chrome’un URL’leri gösterme şekli ile ilgili ciddi değişiklikler gerektiriyor. URL’lerin nasıl gösterilmesi gerektiğini sorguluyoruz ve web kimliğinin doğru aktarılması için en iyi yolu bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Chrome güvenlik uzmanı Emily Stark ise insanlar hangi sitede olduklarını kolaylıkla anlayabilmeli, başka sitede olduklarını zannetmemeliler. Bunun için internetin çalışma altyapısıyla ilgili ileri derece bilgi gerekmemeli, ifadesini kullandı.

2014 yılında Google web gezgininde sadece alan adının göründüğü, arama kutusuna tıklanınca URL adres detaylarına ulaşılabilen bir sistemi denemişti.

Google’ın bu kadar çok uğraşıp bu işlere boş yere zaman kaybetmek yerine resmi sitelerin yanına bir tik işareti koyması çok daha basit ve mantıklıydı. URL’yi kökünden kaldırmak yerine, Resmi sitesi bilinen bankalar, kamu kurumları ve spor kulüplerine ait sitelerin adreslerinin yanına bu resmi sitedir yazısıyla birlikte bir tik işareti koymak çok daha basitti.

Google’ın bu düşüncesinin arkasında yine kendi menfaatine dönük bir plan yatıyorsa ilerleyen yıllarda yine AB gibi ülkelerden ceza alması kaçınılmaz olacaktır.

Türkiye’de Amerikan Merkezli Google Hakkında Soruşturma Açıldı

Rusya’da Kurallara Uymayan Google Arama Motoruna Yeni Cezalar Gelebilir

Arama Sonuçlarında Hile Yapan Google’a AB Komisyonu Rekor Para Cezası Kesti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir