2016 Dünya İslami Bankacılık Rekabet Raporu Açıklandı

2016 Dünya İslami Bankacılık Rekabet Raporu Açıklandı

EY, uluslararası denetim ve danışmanlık firması tarafından açıklanan rapora göre; İslami bankacılık sektörü kâr havuzu 2020 yılında 30 milyar dolardan fazla olacak.

İslami bankacılık varlıklarının büyük bir bölümünü oluşturan Katar, Endonezya, Suudi Arabistan, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’de, İslami bankacılık aktifleri geçen yıl 920 milyar doları aştı.

Türkiye’nin büyüme potansiyeli katılım bankacılığı sektörünün büyümesinde önemli rol alacağı öngörülüyor.

İslami sigortacılık alanında yeni katılım bankalarının da devreye girmesiyle önemli bir büyümenin gerçekleşmesi öngörülmekte.

Müslüman ve genç nüfusu, katılım bankacılığının gelişiminde Türkiye’yi ön plana çıkardı. Türkiye 2009-2013 yılları arasında Endonezya’dan sonra katılım bankacılığı alanında en çok büyüme gösteren ülke olurken, 2016 EY İslami Bankacılık Raporuna göre 2020 yılında katılım bankacılığı sektörü toplam varlıklarının 93 milyar dolara ulaşması beklenmekte.

Türkiye’nin Müslüman ve genç nüfusu içerisinde, bankacılık hizmetlerinden dini sebeplerle (faizin haram olması gibi) yararlanmayan geniş bir kitle bulunuyor.

Demografik faktörler, Ortadoğu, Kuzey Afrika bölgesi ve İslam ülkeleriyle artan ticaret hacmi, kamunun KOBİ’leri destekleyen politikaları özel sektörün katılım bankacılığı ürün ve hizmetlerini kullanmasını destekleyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir