Bunları Biliyor muydunuz

Bunları Biliyor muydunuz

Bunları Biliyor muydunuz

Bunları Biliyormusunuz?
Çamaşır Makinesi: Alva John Fisher 1908 yılında Çamaşır makinesini icat etti. İlk kurutuculu çamaşır makinesi ise 1924’te üretildi. 1937 yılında Bendix Corporation adlı şirket ilk tam otomatik çamaşır makinesini üretti.

1940’lı yıllardan itibaren tam otomatik makineler ev hanımlarının hizmetine girmeye başladı. 1950’li yıllarda yavaş yavaş dünyaya yayılıyordu.

Fermuar: İki kumaş türü yakanın geçici olarak birleştirilmesine yarayan bağlantı türü.

1891 yılında Whitcomb Judson adlı ABD’li mucit tarafından icat edildi. 1913 yılında Gideon Sundback tarafından geliştirilerek bugünkü modern halini aldı. 1918 yılına kadar yalnızca kovboy çizmelerinde kullanıldı. Elbise, valiz, çanta, çadır, uyku tulumu gibi tekstil ürünlerinde sıkça kullanılır.

Günümüzde metal ya da plastikten oldukça ucuza imal edilebilmesine rağmen, tek bir dişin bozulmasıyla ürün fonksiyon dışı kalabilir. Çünkü bir diş kırılınca diğerleri de kullanılamaz hale gelir.

Çakmak: Kibrit bulunmadan önce ateş çıkaran çelik alete verilen ad. 16. yüzyılda icat edildi ve barutu tutuşturmak için ateşli silahlarda kullanıldı. İlk çakmaklardan biri, Alman kimyacı Johann Wolfgang Döbereiner tarafından 1823 yılında icat edildi ve Döbereiner’ın lambası olarak bilindi.

Çekçek: Özellikle uzakdoğu ülkelerinde kullanılan insan gücüyle çalışan bir taşıma aracıdır. Amerikalı bir misyoner olan Jonathan Scobie tarafından icat edildi. Scobie bu aleti ilk defa 1869’da Japonya’nın Yokohama şehrinin sokaklarında yatalak karısını taşımak için kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir