AB’nin Türkiye İle Dalga Geçen Son Raporu Artık Ciddiye Alınmıyor

AB'nin Türkiye İle Dalga Geçen Son Raporu Artık Ciddiye Alınmıyor

Yıllardır Türkiye ile dalga geçen AB sürekli Türkiye’yi eleştirmekte. (Alman vekiller Türkiye’yi 20 yıl daha AB’nin oyalayacağını itiraf etmişti)

Türkiye ne yaparsa yapsın mutlaka bir kusur bulan önyargılı AB yetkilileri Türkiye’yi sürekli eleştirirken özeleştiri yapmayı unuttuğu için vize muafiyeti konusunda verdiği sözü tutmayarak Türkiye’yi bir kez daha aldatmayı başardı.

Türkiye vize muhafiyeti için AB’nin 72 talebinden 65’ini yerine getirmesine rağmen kalan 7 talebin yerine gelmediği bahanesi öne sürüldü ancak AB Schengen Bölgesi’nde vize muafiyeti sağlama konusunda çifte standartlı bir tutum içerisinde olduğunu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vatandaşlarına hiçbir talebi karşılamamasına rağmen, Schengen Bölgesi’nde serbest dolaşım hakkı vermesiyle bariz bir şekilde ortaya çıktı. (BAE’nin Katar’a karşı Amerika’nın yanında yer alması nedeniyle vize muhafiyeti sağladığı iddia ediliyor)

AB’nin Türkiye’den talep ettiği ve bu taleplerin pek çoğunu karşılayamayan AB üyesi Bulgaristan ve Romanya ise AB’nin gerçek yüzünü çok net bir şekilde ortaya çıkarıyor.

AB’nin raporu sertleştirmesinin altında yatan esas neden Türkiye ile Rusya’nın yakınlaşması bu nedenle AB yetkilileri Türkiye’ye karşı zaten önyargılı iken şimdi öfkeli olarak raporları hazırlıyor. AB ile Rusya arasında karşılıklı ambargolar artarak devam ediyor.

İngiltere’nin terk ettiği, enerji ve finans sıkıntısı içerisindeki AB’nin önümüzdeki yıllarda parçalanıp dağılması bekleniyor.

Alman Vekil Türkiye ve AB İle İlgili Baklayı Ağzından Çıkardı

Avrupa Birliği Türkiye’yi Oyalamaya Devam Etmek İstiyor

Türkiye Gümrük Birliği Anlaşmasını Ne Zaman İptal Edecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir