Yeni Kurulacak Avrasya Birliğine Üye Olan Ülkeler

Yeni Kurulacak Avrasya Birliğine Üye Olan Ülkeler

Avrasya Ekonomik Birliği, Belarus, Kazakistan ve Rusya ile imzalanan bir antlaşma ile kurulacak olan siyasi ve ekonomik bir birliktir. Avrasya Birliği 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren resmen kurulmuş olacak. 5 Ülke Birliğe üye olurken Özbekistan ve Tacikistan’da üye olmayı düşünen ülkeler arasında.

Avrupa, Asya ve Pasifik arasında bir köprü olarak görülen birlik, ortak sanayi, enerji ve teknolojik birliktelik ve ortak vize uygulamaları oluşturarak genişleyecek, Avrasya Birliği topraklarında sınır kontrollerine gerek olmayacak.

Dünya nüfusunun yüzde 75’inin yaşadığı Avrasya’da, dünyanın bilinen enerji kaynaklarının yüzde 75’i bulunmaktadır. Yeraltı zenginlikleri açısından da dünyanın en zengin bölgesini oluşturmaktadır.

Avrasya Birliği her alanda bir işbirliğini hedeflemektedir. Bu alanlar gıda, enerji, eğitim gibi hemen her şeyi kapsayacak. Ortak teknik alan kurulması, elektrik şebekesinin oluşturulması, gıda sorunlarına birlikte çözüm bulunması ve ileride ortak savunma alanının meydana getirilmesi düşünülüyor. Ayrıca bölgedeki Amerikan etkisinin her alanda kırılması amaçlanıyor.

Avrasya Birliği’ne Üye devletler:
Belarus
Kazakistan
Rusya
Kırgızistan
Ermenistan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir