Google Pazardaki Konumunu Kötüye Kullandığı İçin İtalya’da 100 Milyon Avro Ceza Aldı

Google Pazardaki Konumunu Kötüye Kullandığı İçin İtalya'da 100 Milyon Avro Ceza Aldı

Google Pazardaki Konumunu Kötüye Kullandığı İçin İtalya’da 100 Milyon Avro Ceza Aldı

İtalya Rekabet Kurumu, Google şirketinin pazardaki hakim konumunu kötüye kullanması nedeniyle yaklaşık 100 milyon avro para cezasına çarptırdı.

Rakip enel X’in elektrikli araçların yeniden şarj edilmesini sunan akıllı telefon uygulamasını kapatmak için pazardaki konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Google’a 100 milyon avrodan fazla para cezası verdi.

Anti-tröst otoritesi, Android işletim sistemi ve Google Play app Store’u İtalyan pazarına hakim olan Google’a, Android Auto mobil sistemine elektrikli araç kullanıcıları için bir Enel X uygulaması eklemesini emretti ve ABD devinin rakibini engellediğini fark etti.

Google ayrıca reklam gelirleri dağıtımı konusunda zaman zaman tepkiler alıyor. Youtube ve siteler üzerinden kullanıcılara ödenen ücretlerin kullanıcılar tarafından tam olarak bir kontrolü veya denetimi yapılamıyor. Kullanıcılar sadece Google’ın sunduğu istatistiklere bakarak bilgi alabiliyor bu konuda Google’ın herhangi bir manipülasyon yapıp yapmadığını denetleyecek bir mekanizma bulunmuyor. Bir siteye google dışında ayrıntılı bir istatistik sayacı eklendiğinde google verilerilerinden daha fazla ölçüm yapması bu kuşkuları artırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir