Dünyanın En Fakir Eski Devlet Başkanı Türkiye Gezisinde

Dünyanın En Fakir Eski Devlet Başkanı Türkiye Gezisinde

Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica Taksim’de 3 yıldızlı bir otelde kalıyor ve 1973 model Vosvos aracıyla gezilerini gerçekleştiriyor.

Uruguay’ın çok sevilen ve dünyanın en az varlıklı devlet başkanı olarak bilinen Jose Mujica, Türkiye’ye Hoşgeldin Mujica adlı basın toplantısında şunları ifade etti, “Hayatta en güzel şey özgürlüktür. Yoğun bir hayatın büyük bir evi ve hizmetçileri olursa bunlara dikkat etmek için çok zaman harcarım. Bu nedenle de az özgürlüğüm olur. Benim işlerime dikkat etmesi için başkalarını görevlendirirsem bu sefer de başkalarının vaktini çalmış olurum. Bu nedenle hayata daha hafif olmak bagajsız olmak fakir olmak demek değildir. Daha özgür olmaktır.

Bildiğim kadarıyla para ve zenginlik diğer dünyaya götürülemiyor. Yaşama bayılıyorum, onu satın alamazsınız ve elinizden gidiyor. Ülkemi ve halkımı çok seviyorum. Ben gidince geriye onlar kalacak ve mücadeleye devam edecekler. Parayı çok sevenlerin sanayi ve ticaretle ilgilenmesini ve bunun vergisini ödemeleri gerektiğini düşünüyorum. Siyaset para biriktirmek için değildir. Halka hizmet ederek kendini mutlu hissetmek içindir. Basit olmaktır ve halk gibi olmaktır, sıradan bir vatandaş gibi olmaktır” ifadelerini kullandı.

Uruguay’da 1 Mart 2010 tarihinde başkanlık görevine getirilen José Alberto Mujica Cordano başkanlığı döneminde 1987 model bir aracı kendi kullandı ve devletten aldığı 12 bin dolar maaşının yüzde 90’ını hayır kurumlarına bağışladı. Uruguay tarihinin en iyi ekonomisini sağlarken halkın maaş artışları tatmin ediciydi ve Uruguay tarihinin en az işsizlik oranını yakaladı.

Eski bir çiftçi olan José Cordano görev süresince dünyanın en fakir devlet başkanı olarak anıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir