60 Ton Nar Tarlada Kaldı 12 Bin Kişiye Dağıtılacak

60 Ton Nar Tarlada Kaldı 12 Bin Kişiye Dağıtılacak

Narın faydalarını okumak için tıklayınız

Aydın’da tarlada kilo fiyatı 40 kuruşa kadar gerileyen buna rağmen ürünü elinde kalan nar üreticilerine destek için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çiftçiden 70 kuruşa 60 ton nar satın aldı. 5’er kiloluk torbalara bölünen Narlar 12 bin kişiye dağıtılacak.

Tarımdaki plansızlık nedeniyle özellikle diş iltihaplarını gideren tek meyve olan Nar bugün para etmiyor toplanmıyor. Nar üreticide para etmezken marketlerde pahalı fiyatlarda satılıyor.

Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na üreticiler adına teşekkür ederek, “Başkanımızdan patateste narenciyede olduğu gibi bölgemizde bu sene de fiyatı düşük olan narı alarak piyasayı canlandırması yönünde talebimiz oldu. Başkanımız bu talebimize olumlu yanıt vererek üreticinin her zaman yanında olduğunu gösterdi. Ürünlerimiz ağaçta kalmaktan kurtuldu. Üreticimiz ağaçları sökmeyi düşünüyordu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir bizden narın kilosunu 70 Kuruştan almaya başlayınca piyasa da yükseldi. Üreticimizin yüzü gülmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir