Bursa’da Güneşten Elektrik Üreten İlk Camii

Türkiye’nin Güneşten Elektrik Üreten İlk Camii

Bursa yeşilyayla mevlana camii’de kurulan güneş enerjisinden elektrik üreten sistemi Yıldırım Belediye Başkanı inceledi.

Başkan İsmail Hakkı Edebali, kamu kurumlarında yenilenebilir enerjiye yönelerek kendi enerji ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini bu konuda her türlü desteği vereceklerini açıklayarak şunları söylei;

“Bir caminin güneşten elektrik üretmesi Bursa için bir ilk. Savaşlar nedeniyle petrol, doğalgaz, kömür gibi enerji kaynakları tükenmeye başladı. Bir süre sonra bu kaynaklar bitecek ve bu kaynaklar doğal yapıya ve ekosisteme tahribatlara sebep oluyor. Artık insanlık yeni arayışlara yöneliyor.

Türkiye; su, güneş ve rüzgâr enerji kaynakları açısından oldukça zengin bir ülke, bir cami cemaatinin ve derneğinin bunun farkına vararak bundan faydalanma yoluna gitmesi alkışlanacak bir hareket.

Yıldırım’daki camilerde ve kamu kurumlarında hayata geçirmek için geliştirilecek projelere her türlü desteği sağlayacağız. Kendi elektriğini üreten ve hatta artan enerjiyi de satan bu camimizdeki uygulama tüm ilçemize örnek olmalı. Biz Yıldırım Belediyesi olarak bu konuda üstümüze düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir