31 Mart Ermenilerin Azerbaycan’da Türklere Uyguladığı Soykırım Günü

31 Mart Ermenilerin Azerbaycan'da Türklere Uyguladığı Soykırım Günü

Yıllardır dünyanın karanlık ülkeleri karanlık siyasetçileriyle, olmayan soykırım yalanlarını yasalaştırıp Türkiye aleyhine kabul ederlerken, mağdur rolü yapan Ermenilerin, Azerbaycan Türklerine karşı uyguladığı soykırımdan bahseden yok. Türkiye’den işlemediği bir suç için özür bekleyen Ermeniler Azerbaycan’da insalık dışı işlediği suçlar için henüz Azerbaycan’dan özür dilememiş durumda.

Azerbaycan bir asırdır pek çok kez ve pek çok yerde soykırıma maruz kalmasına rağmen ve bunları gösteren binlerce belge, görüntü ve fotoğraflar olmasına rağmen bir çok ülke Ermeni iftiralarını soykırım olarak kabul ederek karanlık tarafta yer alıyor. Gerçek tarihi görmeyen ülkeler siyasi yalanlarla tarih yazıyor.

1918 Mart ve Nisan aylarında Ermeniler tarafından soykırıma maruz kalan ve topraklarından sürülen Azerbaycan halkının acısını tarihe geçirmek için 1988 yılında ilan edilen 31 Mart sembol günü tam 100 yıl önce bir millete uygulanan insanlık dışı soykırımı anlatmaktadır.

Türkler, Ermenilere soykırım yapsaydı Ermeniler Azerbaycan Türklerine soykırım yapamazlardı.

Türklere karşı yapılan soykırımların en acımasızlarından birisi Azerbaycan Türklerinin uğradığı soykırımlardır. Azerbaycan Türkleri son 150 yıldır düzenli bir soykırıma tabi tutulmuşlardır. Bu soykırımların en sonuncusu ise 1992 yılı 26 Şubat Hocalı Kasabasında yaşanan soykırımdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir