Endonezya’daki İlk Türk Hazırgiyim Mağazası LC Waikiki Oldu

Endonezya'daki İlk Türk Hazırgiyim Mağazası LC Waikiki Oldu

Endonezya pazarında ilk Türk hazırgiyim mağazası olan LC Waikiki, Gandaria City Alışveriş Merkezinde ilk mağazasını açtı.

Firmanın farklı Türk markalarının da pazara girmesine aracı olması bekleniyor.

LC Waikiki, Dünyada en fazla alışveriş merkezine sahip Endonezya’nın başkenti Cakarta’da ikinci mağazasının açılış hazırlıkları sürüyor.

LC Waikiki Fransız tasarımcı George Amoual ve ortağı tarafından 1988 yılında Fransa’da kuruldu. İki ortak Fransızca “arkadaşlar” anlamına gelen “Les Copains” kelimelerinin baş harfleri olan “LC” kısaltmasına ünlü Waikiki Plajı’nın adını ekleyerek LC Waikiki adını üretti.

1997 yılında satın alınarak LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş. çatısı altında Türk markası olan LC Waikiki aynı yıl içerisinde Türkiye genelinde 21 mağaza ile hizmet vermeye başlamıştır. En büyük hissesi yüzde 49,91 oranla Küçük Ailesine aittir. Günümüzde 36 ülkede 758 mağazada müşterilerine ürün sunmaktadır.

LC Waikiki Yurt Dışı İştirakleri; Arnavutluk, Bangladeş, Beyaz Rusya , Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Ermenistan, Fas, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Irak, Makedonya , Mısır, Moldova, Polonya, Romanya, Rusya, Rusya, Sırbistan, Tacikistan ve Ukrayna ülkelerinde bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir