Türkiye’de Aynı Anda Kesilen Elektrikler Hack Saldırısı mı?

Türkiye'de Aynı Anda Kesilen Elektrikler Hack Saldırısı mı?

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden Ayyıldız adlı hacker grubu Türkiye’nin siber saldırı altında olduğunu belirterek 3 sene önce kendilerinin bir ülkedeki semtin elektriğini internet üzerinden kapattıklarını iddia etti.

Böyle saldırılarla uçakların kuş gibi düşürüleceğini, borsanın çökertilebileceğini ve elektriklerin kesilebileceğini iddia etti. Bu tür durumlarda özellikle Baraj kapaklarına dikkat edilmesi gerektiğini eğer sorun çözülemiyorsa internetin anında kesilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle nükleer santraller konusunda çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek bunları dünyada yapabilecek kişilerin az sayıda olduğunu açıkladı.

Bu saldırıları Amerika savaş sebebi saymaya başladığını bu nedenle Türkiye’yi bu konuda 14 yıldır uyardıklarını ancak bakanlar ve milletvekillerine bu durumun ciddiyetini anlatamadıklarını, Türkiye’ye hem siber hem de uluslar arası ortak planlı saldırı gerçekleştirildiğini iddia etti.

Daha önce yine 30 Mart 2014 yılında belediye seçimlerinde böyle bir kesinti yaşanmıştı ve nedeni tam olarak belirlenememişti.

Kaspersky ve Trend Micro internet güvenlik firmaları Türkiye’ye siber saldırılar yapıldığını belirterek uyarılarda bulunmuştu.

İlgili haberlere buradan ulaşabilirsiniz:
Türkiye’de Gizli Hükümet Bilgileri Çalınabilir
Devlet Kademelerini Hedefleyen Casus Yazılımlar
Türkiye siber saldırı altında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir