Ewan McGregor Kimdir

4 sene önce 0
Ewan McGregor Kimdir resmi

Ewan Gordon McGregor 31 Mart 1971 yılında Crieff’de doğan İskoçyalı oyuncudur. Kirkcaldly in Fife’ta drama eğitimi aldı. Daha sonra London’s Guildhall müzik ve drama okuluna kaydolan McGregor mezun olmadan 1993 yılında Dennis Potter filminde ve 1994 yılında bir televizyonda yayınlanan Lipstick on Your Collar dizisinde oynadı.

İlk önemli rolü 1994 yılında Shallow Grave filmindeki Alex Law karakteriyle oldu.

2001’de, yönetmenliğini Baz Luhrmann’ın yaptığı ve en iyi sanat yönetimi konusunda oscar alan Moulin Rouge, dünya festivallerinde de toplam 67 ödüle layık görülerek olağanüstü bir başarı kazandı. Filmin başarısındaki büyük payı tartışılmaz olan Ewan McGregor, canlandırdığı Christian rolü için şarkı da söyledi. Müzik eleştirmenlenlerinden tam not alan oyuncu,

Bir filmin soundtrack’ini seslendiren McGregor şarkı söyleme konusundaki yeteneğini de gösterdi ve yorumladığı şarkılar çok sevildi. Çok sayıda ödül kazandı ve aday gösterildi.

Ewan McGregor 2004’te yakın arkadaşı Charley Boorman’la birlikte motosikletle dünyayı dolaştı. Aynı zamanda UNICEF elçisi de olan McGregor bu gezi kapsamında gittikleri Mongolya’dan 4 yaşında bir kız çocuğu evlat edindi.

Filmografi
Film
1994 Being Human
1994 Shallow Grave
1995 Blue Juice
1996 Trainspotting
1996 The Pillow Book
1996 Emma
1996 Brassed Off
1997 Nightwatch
1997 The Serpent’s Kiss
1997 A Life Less Ordinary
1998 Velvet Goldmine
1998 Little Voice
1999 Desserts
1999 Star Wars Episode I: The Phantom Menace
1999 Rogue Trader
1999 Eye of the Beholder
2000 The Mystery of the Third Planet
2000 Nora
2001 Moulin Rouge!
2001 Black Hawk Down
2002 Star Wars Episode II: Attack of the Clones
2002 Solid Geometry
2003 Down with Love
2003 Young Adam
2003 Faster
2003 Big Fish
2005 Robots
2005 Star Wars Episode III: Revenge of the Sith
2005 Valiant
2005 The Island
2005 Stay
2006 Stormbreaker
2006 Scenes of a Sexual Nature
2006 Miss Potter
2007 Cassandra’s Dream
2008 Incendiary
2008 Deception
2009 Angels & Demons
2009 I Love You Phillip Morris
2009 The Men Who Stare at Goats
2009 Amelia
2010 The Ghost Writer
2010 Nanny McPhee and the Big Bang
2010 Jackboots on Whitehall
2010 Beginners
2011 Perfect Sense
2011 Fastest
2011 Haywire
2012 Salmon Fishing in the Yemen
2012 The Impossible
2013 Jack the Giant Slayer
2013 August: Osage County
2014 A Million Ways to Die in the West
2014 Son of a Gun
2015 Mortdecai
2015 Last Days in the Desert
2015 Jane Got a Gun
2015 Our Kind of Traitor
2015 Miles Ahead

Televizyon
1993 Lipstick on Your Collar
1993 Scarlet and Black
1995 Kavanagh QC
1996 Karaoke
1996 Tales from the Crypt
1997 ER
2002 The Polar Bears of Churchill with Ewan McGregor
2004 Long Way Round
2007 Long Way Down
2010 The Battle of Britain
2012 Ewan McGregor: Cold Chain Mission
2012 Bomber Boys
2013 The Corrections
2013 Hebrides: Islands on the Edge

Tiyatro
2014 The Real Thing

  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç
Hangi Marka Hangi Ülkenin | Amerikan Malları Listesi