Rusya’nın 2018 Hedefinde 30 Milyon Çift Ayakkabı Üretmek Var

Rusya'nın 2018 Hedefinde 30 Milyon Çift Ayakkabı Üretmek Var

Ayakkabı sektörü Çinlilerin işgaline girmiş durumda. Ucuz fiyatlı ürünlerde Rusya’da pazara Çin ve Türk ürünleri hâkim oldu.

Tasarım ve taban üretiminde bir sorun olmayan Rus ayakkabı üreticilerinde hammadde sıkıntısı yaşanmakta olup suni deri Çin ve Türkiye’den ithal edilmektedir.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, bir ayakkabı fabrikası ziyareti sırasında ayakkabı üretimi alanında ithal ikamesine dayalı sanayileşmenin destekleneceğini açıkladı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığının verilerine göre, Rusya’da ayakkabı üretimi konusunda faaliyet gösteren 20’den fazla büyük firma bulunuyor.

Rusya İstatistik Kurumu verilerine göre, Rusya’da 2016 yılında ayakkabı üretimi yüzde 8,9 oranında, 2017 yılının ilk 9 ayında yüzde 8,5 oranında artış gösterdi.

Rusya’da bütün yaş grupları için çok sayıda ucuz ayakkabı üretiliyor ama bu ayakkabılar, genel olarak bölgesel pazarlarda satıldığından büyük ticaret zincirlerine girememekte.

Pazarlama ve İş Geliştirme Yüksek Okulu Dekanı, “Parası olan Rusların pahalı İtalyan ayakkabılarını satın almaya devam edeceğinden eminim.

Maalesef hâlihazırda Rus hafif sanayi ürünleri ile ilgili milli gururumuz olacak bir marka bulunmamaktadır. Satın alma gücü eski haline gelmemiştir. Müşteri, ayakkabının modeli, ölçü ve fiyatına bakarak karar vermektedir. Müşteri için ayakkabının nerede üretilmiş olduğu ikincil bir konudur” diye açıklama yapmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir