Pili Ahşap Boru İçinde Olan İlk Elektrikli Bisikleti Bulgar Gençler Üretti

Pili Ahşap Boru İçinde Olan İlk Elektrikli Bisikleti Bulgar Gençler ÜrettiPili Ahşap Boru İçinde Olan İlk Elektrikli Bisikleti Bulgar Gençler Üretti

Bulgar gençler Galex adlı elektrikli tahta bisikleti üretti.

Almanya’da Eurobike fuarında tanıtılan bisiklet iki Bulgar genç tarafından tasarlandı.

Üretici ve şirketin kurucusu Galin Bonev:
3 yıldan uzun bir süre sadece elektrikli bisiklet üretimi yapıyoruz. Dünyada daha önce görülmemiş bir şey yapabileceğimize karar vererek pilin borunun içinde yer aldığı ilk elektrikli tahta bisikleti oluşturduk. Bu bisiklette elektrikli motor pedalların yanında orta boruya monte edilmiş durumda. Bunun böyle olması pili de içine alacak özel bir üst boru gerektirdi.

Dünyada birçok tahta ve elektrikli bisiklet modeli var, fakat hepsinde motor, arka yuvanın yanındadır, pil ise sık sık bisikletin bagaj yerine takılmış durumdadır. Yani bunlar standart tahta bisiklet borusu olup elektrikli hale getirilmiştir.

Biz motoru ortaya, pili ise üst borunun içine koymayı başardık. Elektrikli bisiklet üretimi alanındaki deneyimimize dayanarak bu projeyi hayata geçirmeye cesaret ettik. 20 yıldır butik ahşap mobilyası üreten bir marangozla tanışıyor olmamın da çok büyük faydası oldu. Kendisi farklı ahşap çeşitlerinin özelliklerine dair bilgileri ile bize çok yardımcı oldu.

Bisikletin üst borusu iki çeşit ahşaptan yapılıyor. İçi dişbudak ağacından yapılır, ki bu ağaç esnek ve sağlam olduğu için spor aletleri yapımında tercih ediliyor. Dişbudak ağacının iki tarafına mor kalp türünden ahşap yapıştırıldı. Koyu mor renkte olduğu için cila yapmaya gerek yok, ayrıca bisiklete çok zarif bir görünüm kazandırıyor. Boru tamamıyla ahşap olup içinde metal takviye bulunmuyor.

Biz borunun dışında pilleri de üretiyoruz ve bununla gurur duyuyoruz, çünkü pil üretimi zorlu bir süreç ama Bulgaristan’da yeterince nitelikli mühendisler var ve gerekli donanımla biz kullanım güveni sağlayan bir pil üretmek durumundayız. Bisikletin diğer parçaları ise ithal olup son derece kalitelidir.

Pil tek şarjla 50 kilometrelik mesafe katedebiliyor. Bütün ayarlar ve kullanım çok sezgisel. Bisiklette GPS ve sürekli internet bağlantısı olduğu için akıllı telefon uygulaması sayesinde her an bisikletin nerede olduğunu takip edebilirsiniz.

Bizim hedef piyasamız Batı Avrupa ve Amerika. Orada insanlar seri üretim standart bisikletler için 4 bin avro ödemeye alışkın. Ürettiğimiz bisikletlerin her parçası el yapımı olduğu için her bisiklet diğerlerinden farklıdır çünkü ahşap renkler ve damarlar farklı, dedi.

Bisikletin toplam ağırlığı 22 kg ve 3 bin 500 mah Sanyo/Panasonic batarya ile 25 km hıza kadar çıkabiliyor. Batarya ahşabın içinde olduğu için sağlık yönünden insanları elektromanyetik radyasyondan koruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir