Niğde’ye 2 bin 500 Hektar Alanda Güneş Enerji Tesisi Yapılacak

Niğde'ye 2 bin 500 Hektar Alanda Güneş Enerji Tesisi Yapılacak

Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmesi için çalışmalar başlatıldı. Türkiye’nin en çok güneş alan şehirlerinden olan Niğde’nin Bor ilçesinde 2 bin 539 hektarlık alanın ihtisas endüstri bölgesi ilan edilmesi için çalışmalar Başbakanlığa iletildi. Bakanlar kurulu kararı alınması bekleniyor.

Niğde Valiliği bakanlığa gönderdiği yazıda, şehrin topraklarının genelde verimsiz ve diğer enerji kaynakları yönünden zayıf bir noktada bulunduğu bu nedenle, Bor ilçesinde yer alan 2 bin 539 hektar büyüklüğündeki mera arazisinin Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi talebinde bulundu.

Konuyla ilgili bakan Işık, güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla etüt çalışmalarının yapıldığını ve alanın tamamının enerji ihtisas endüstri bölgesi olarak ilan edilmesinin onaylandığını ifade etti.

Niğde’nin Bor ilçesi, Badak ve Seslikaya köyleri sınırları içinde Tozlukaya, Karataşlı, Çekirge Yurdu ve eski Badak mevkilerinde bulunan alan, Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi için oy birliğiyle bakanlar kuruluna sunulması kararlaştırıldı.

Türkiye özellikle güneş enerjisi konusunda Avrupa ülkelerine göre çok geride kaldı. Bu konuda diğer ülkelere göre daha avantajlı bir konumda bulunmasına rağmen henüz Avrupa ülkelerinin elde ettiği enerji kadar güneşten yeterince enerji sağlayamıyor.

Enerji konusunda Türkiye yabancı ülkelere yüzde 75 oranında bağımlı durumda bulunuyor. Türkiye’nin bu tür yenilenebilir enerji yatırımlarına çok ihtiyacı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir