İşgalci Ermenistan Müslümanlara Ait Tüm Dini ve Tarihi Anıtları Yok Etti Camileri Tahrip Etti

İşgalci Ermenistan Müslümanlara Ait Tüm Dini ve Tarihi Anıtları Yok Etti Camileri Tahrip Etti

İşgalci Ermenistan, halen işgal ettiği Karabağ topraklarından çekilmediği gibi işgal ettiği Azerbaycan topraklarında bulunan tüm dini ve tarihi anıtları yok ederek tüm müslüman alemine karşı suç işlemeyi sürdürüyor. Rusya’nın askeri desteği, Amerika’nın para desteği olmasa haritadan silinebilecek bir kukla ülke durumundaki Ermenistan hakkında İlham Aliyev, Müslüman ülkelerin Bakü’de görev yapan büyükelçilerini kabulünde yaptığı konuşmada, tüm uluslararası kurum ve kuruluşlarda Müslüman ülkelerin desteklerini istedi ve Azerbaycan’ın İslam İşbirliği Teşkilatının faal üyesi olduğunu hatırlattı.

Aliyev, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini uzun yıllardır işgal altında tuttuğunu, tüm uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğini ve BM Güvenlik Konseyinin ilgili 4 kararını hiçe saydığını söyledi.

Ermenistan’ın uyguladığı vahşetin tüm İslam alemine karşı yapıldığını vurgulayan Aliyev, konuşmasını şöyle sürdürdü:
İşgal altındaki topraklarda bizim tüm dini ve tarihi anıtlarımızı yok ettiler. Bunu kanıtlayan çok sayıda belge ve görüntü mevcut. İşgal altındaki Azerbaycan şehirlerinin camileri Ermeniler tarafından tahrip edildi. Bu suç, tüm İslam alemine karşı işlenmiş bir suçtur. Bütün Müslümanların bunu bilmesini isteriz. Bir milyondan fazla insanımız topraklarını terk etmek zorunda kaldı. Ermenistan – Azerbaycan çatışması ve Dağlık Karabağ sorunu, yalnız uluslararası hukuk kuralları ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmelidir. Biz tüm uluslararası kurumlarda sorunla ilgili gerçekleri ortaya koyuyoruz, dünya kamuoyuna iletiyoruz. Elbette Müslüman ülkelerdeki kardeşlerimizin de Ermenilerin işgal altındaki topraklarda hangi vahşeti yaptıklarını bilmesini istiyoruz. Bu vahşet sadece Azerbaycan’a karşı değil, tüm İslam alemine karşı yapılmıştır”

Aliyev, İslam ülkeleri arasındaki sorunların barış yoluyla çözülmesi ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir