5G İçin Çalışmaları Koordine Edecek 5GTR Forumu Toplantısı Yapıldı

Yeni Nesil Mobil Haberleşme Teknolojileri Türkiye Forumu(5GTR) toplantısı, BTK İstanbul Bölge Müdürlüğünde 29 Nisan 2016 günü düzenlendi.

Türkiye’deki 5G çalışmalarını koordine ve takip edilmesi, kamu, üniversiteler ve sektör arasında eşgüdümün sağlanması, öncelikli alanların belirlenerek bu alanlardaki Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarının desteklenmesine katkıda bulunulması gibi planlanan 5GTR Forumu toplantısına ayrıca kamudan, üniversitelerden ve sektörden katılan temsilciler görüş ve önerilerini sundu.

5G en erken Japonya ve Güney Kore’de 2020 yılında hayata geçmesi beklenmekte. 5G mobil şebekesinde hız artışından ziyade gecikme süresinin düşürülmesi ve bağlantının sağlamlığına odaklanılıyor. Hız artışı olarak hibrit şebeke kullanılması, spektrum verimliliğinin artırılması gündemde.

5G teknolojisinde önde olan Güney Kore, Japonya ve Çin gibi ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de kamu, üniversite, üreticiler, işletmeciler ve ilgili STK işbirliğinin sağlanması için tüm çalışmaların koordinasyonunun ve eşgüdümünün sağlanacağı bir 5GTR Forumu kurulmasına karar verilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir