Rize’de Tüm Cadde ve Sokak Aydınlatmaları LED İle Sağlanacak

Rizede Tüm Cadde ve Sokak Aydınlatmaları LED İle Sağlanacak

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı Şehir içi yol, cadde, sokak ve meydan aydınlatmalarının tamamında LED aydınlatma kullanılması açıklamalarından sonra Rize belediyesi tüm şehir için bu uygulamaya başlama kararı aldı.

Şehir içi yol, cadde, sokak ve meydan aydınlatmalarının tamamında şeffaf cam tüplü yüksek basınçlı sodyum buharlı, LED lambalar kullanılıyor. LED ile aydınlatmaların bir süredir denendiği Rize Belediyesinde Pilot uygulamalardan bazıları ise Atatürk ve Cumhuriyet Caddesindeki şeffaf cam bariyerlerde, Şehrin giriş güzergahlarında ki duvar ve duvar çiçeklerinde ki aydınlatmalarda kullanılıyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “LED lambalar, mevcut geleneksel aydınlatma cihazlarına göre daha çok ışık daha az ısı üretiyor. Isı kaybı minimize edildiği için tasarruf artıyor. LED lambaların benzerlerine göre uzun ömürlü olması, yaydığı beyaz ışığın daha iyi görüş sağlaması avantaj sağlıyor. LED aydınlatma sistemi Fen İşleri Müdürlüğümüzce bir süredir deneniyor, Şehrin estetik görünümüne de katkı sağlayan bu çalışmalarda Rize’nin sembolik rengi olan Yeşil Mavi renklerini kullanıyoruz. Turizm şehri Rize’mizi görsel çalışmalarla renklendiriyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir