Gaziantep Gıda ve Tarım Ürünleri Gtbbazaar Uygulaması İle Uluslararası Piyasalara Açılıyor

Gaziantep’in gıda ve yöresel tarım ürünleri, elektronik ortamda sergileme ve pazarlama imkânı sağlayan gtbbazaar.com portalı ile uluslararası piyasalara açılıyor.

Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep’in ürünlerini uluslararası piyasalara taşıyacak e-pazaryeri uygulaması için teknolojik alt yapısını tamamladı. Sistem üye firmalara, site üzerinden yurt içi ve yurt dışındaki alıcılara ürünlerini sergileyebilme, alım-satım yapabilme ve talep ettikleri ürünlerle ilgili ilana çıkma imkânı sağlıyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde gıda üzerine faaliyet gösteren firmalarla elektronik ortamda ticaret yapma kolaylığı sağlayacak olan portal aynı zamanda uluslararası emtia piyasalarında oluşan gıda fiyatları hakkında da bilgiler derleyecek.

Farklı ülkelerden firmaların da portala üye olmasıyla birlikte e-ticaret hizmet ağı daha geniş kitlelere ulaşacak.

Kapalı üye sistemi ile çalışan portal sadece tarım ve gıda ticareti yapan ve yapmak isteyen firmalar için hizmet veriyor. Bu sistem, web sitesi bulunmayan firmalara da hizmet sağlayarak onlara avantaj getiriyor.

Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hizmet veren siteye üye olan firmalar, sistemde mağaza açabilecek. Bir üye istediği kadar mağaza açabileceği gibi, açtığı mağazaları aynı şekilde pasif yaparak görünmez hale getirebilecek. Üye mağazasında satmak istediği ürünlerin fiyatını, miktarını, resmini belirterek ilan açabilecek. Yine istediği ilanı pasif hale getirebilecek. Firma bir ürünü satmak değil de almak istiyorsa, alım ilanı da açabilecek. Yurt içi ve yurtdışında bu ilanlarla ilgilenen kişi ilanı tıkladığında satıcı veya alıcının iletişim bilgilerine kolaylıkla ulaşabilecek. Sistemde kesinlikle online bir satış yok. Sadece alıcı ve satıcının ürün hakkında görüşmesi sağlanıyor. İki tarafın kendi aralarında anlaşmaları durumunda ise ticaret için gerekli görülen yasal mevzuatlar yerine getiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir