Cannes Lions Festivali Büyük Ödülünü Vodafone Kazandı

Cannes Lions Festivali Büyük Ödülünü Vodafone Kazandı

İlk kez Türkiye’den bir firmanın ödül kazandığı dünya çapında reklam ve pazarlama alanında prestijli ödüllerden Grand Prix, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde veriliyor.

Y&R Team Red İstanbul tarafından Vodafone Kırmızı Işık için hazırlanan, aramızda adlı kampanya; Medya Kategorisi’nde Grand Prix ödülü ve reklam kategorisinde kazandığı toplam 5 ödülle de Cannes’a damgasını vurdu.

Vodafone’un Türkiye’de gittikçe artan kadına yönelik şiddet vakalarına karşı kullanıma sunduğu Vodafone Kırmızı Işık uygulaması, bugüne kadar 250 binden fazla kez indirildi. Kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlayan uygulama, şiddet anında yardım istenebilecek 3 kişinin tek tuşla aranmasını ve telefonun sallanmasıyla acil mesaj gönderilmesini mümkün kılıyor.

Kampanyada, tehdit altındaki kadınların sadece telefonlarını sallayarak hızlı bir şekilde yardım isteyebilecekleri uygulamanın farkına varmaları için alternatif mecralar yaratıldı. Kadınlara özel içeriklerden oluşan ve uygulamaya yönelik gizli bilgiler içeren eğitici videolar hazırlandı. Bu sayede, etrafta erkekler olsa bile videoya ilginin kısa süreli olması ve ana uygulamanın fark edilmemesi hedeflendi. Videolarda oynayan kişilerin sabah kuşağında yayınlanan TV programlarında da görünmesi sağlanarak kampanyanın mikrositesine yönlendirme yapıldı. Gazetelere ve kadın tuvaletleri gibi sadece kadınların ziyaret ettiği alanlara ilanlar verilerek, kadınlar, kampanyanın gizli mesajını içeren videoları barındıran mikrositeye yönlendirildi. Mikrositede erkek izleyicilerin özellikle sıkıcı bulacağı konuları uzun uzadıya işleyen videoların ilerleyen dakikaları içerisine kırmızı ışık’ın asıl işlevinin açıklaması ve nasıl kullanılacağı bilgisi yerleştirildi. Kadınlar, sosyal medya hesaplarında bu viral videoları erkeklerin dikkatini çekmeyecek bir biçimde paylaşmaya çağrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir