İnternet Fenomenleri Satın Alma Tercihlerinde Kadınları Etkiliyor

İnternet Fenomenleri Satın Alma Tercihlerinde Kadınları Etkiliyor
İnternet Fenomenleri Satın Alma Tercihlerinde Kadınları Etkiliyor

Pek çok firma ve satıcı internet üzerinden ürünlerini yeterince tanıtamıyor. Bir ürünün ayrıntılı çekilmiş fotoğrafları ve videoları bulunamazken bazı satıcılar ürün açıklamalarını bile yeterince ayrıntılı olarak belirtmiyor.

Böyle olunca, ürünle ilgilenen alıcılar internetteki fenomenlere bakmak zorunda kalıyor. Bu eksiklikleri iyi bilen sosyal medya kullanıcıları bu tür ürünleri alarak videolarını çekip sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Takipçiler ise sosyal medya fenomenlerinin tanıttığı her ürünleri almak yerine, sadece aradıkları ürünü tanıtan sosyal medya fenomenlerini takip etmeye başlıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi araştırmasına göre; araştırmaya katılan takipçilerin yüzde 80,6’sı, son bir yıl içinde fenomenler aracılığıyla tanıtılan herhangi bir ürün veya hizmeti satın almadığını belirtiyor.

Marka tercihi ve satın alma konusunda, kadınların izledikleri fenomenlerden daha fazla etkilendikleri görülüyor. Marka tercihinde, kadınların yüzde 42’si izlediği fenomenlerden etkilendiğini söylerken, erkeklerde bu oran yüzde 20’nin altına düşüyor. Kadınların yüzde 30’u son bir yıl içinde fenomenler aracılığıyla tanıtılan bir ürün veya hizmeti satın alırken, erkeklerde bu oran yüzde 10’lara kadar geriliyor.

Araştırma sonuçları, Influencer Marketing yönteminin, ancak etkili seçme ve ölçme araçlarıyla, markalara belirli ölçülerde fayda sağlayabileceğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir