Güneş Enerjili Yürüyüş Yolları ve Kent Mobilyaları

Macaristanlı girişimci Platio, Macaristan, İsveç ve Kazakistan’da güneş enerji panellerinin yer aldığı enerji üreten yürüyüş yolları, şamandra ve oturma bankları tasarladı.
Macaristan Budapeşte’deki Varoshaza Parkta bulunan akıllı banklar, parka gidenlerin telefonlarını, tabletlerini temiz enerjiyle, kablolu veya kablosuz olarak şarj etmelerini sağlıyor. Bankların dalgalı şekilleri de yerel tasarım stüdyosu Hello Wood tarafından tasarlanmış. Mobilyaların üzeri sarılacak şekilde tasarlandı.

Platio’nun ilk kalıcı yerleştirmesi, Kazakistan’ın başkenti Astana’da uygulanan yaya yürüyüş yolu. Green Quarter alışveriş merkezinin girişine yakın olan, yaklaşık 80 m2 genişliğindeki yürüyüş yolunda üretilen enerji 11.7 kilovata ulaşıyor. Buradan elde edilen elektrik alışveriş merkezinde de kullanılıyor.

Platio, mühendislik firması SF Marina ile geliştirdiği bir diğer projede gemilerin bağlandığı şamandraların çevresine güneş panelleri yerleştirilmiş. Panellerin ürettiği elektrik, liman aktivitelerine ve gemilere enerji sağlıyor.

Güneş panelleri geri dönüştürülmüş plastik malzemelerin üzerine yerleştirilmekte.

Gemiler şamandralardan enerji sağlayabiliyor; kent sakinleri de banklarda üretilen enerjiyi, telefon gibi cihazları şarj etmek için kullanabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir