Türkmenistan’da Halı ve Tekstil Bayramı İçin Moda Gösterisi Düzenlendi

Türkmenistan’da Halı ve Tekstil çalışanları günü büyük bir coşkuyla kutlandı. Türkmenistan’da 1992 yılından bu yana her yıl kutlanan Halı Bayramı ülkenin en önemli bayramları arasında yer almaktadır. Kutlamaların merkezi başkent Aşkabat oldu. Önemli gün için Türkmenistan’ın halı ve tekstil ürünlerinin uluslararası fuarı ve Türkmen El Halıları Dünya Derneği’nin 18.Konferansı gerçekleştirildi.

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen fuara 20’in üzerinde ülkeden çok sayıda şirket katıldı. Ayrıca, önemli gün için düzenlenen bilimsel konferansa Türkmen el yapımı halılarına büyük ilgi duyan Rusya, Almanya, İsviçre, Belçika, Çin, Suudi Arabistan, BAE, Hindistan, Türkiye, Singapur, Ürdün, Pakistan, Afganistan, Letonya, Gürcistan, Kazakistan, Ermenistan ve Özbekistan’dan heyetler katıldı.

Fuarda, Türkmenistan’ın son yıllarda tekstil sektöründe kazandığı başarılar gösterildi. Pamuk ipliğinden ipek kumaşa kadar geniş yelpazedeki tekstil ürünleri kalitesi bakımından birçok sertifikalar ile ödüllendirildi.

“Türkmenistan’da üretildi” markasıyla ekolojik bakımdan natürel pamuktan üretilen tekstil ürünleri, Türkmenistan’ın yurtdışına ihraç ettiği önemli kalem başlarından birisidir.

Son yıllarda Türkmenistan’da tekstil sanayisinde ayakkabı ve deri üretimine de büyük önem verilmektedir. Fuarda, bu alanlarda üretilmekte olan erkek ayakkabıları, çocuk ve büyükler için spor ayakkabıları gösterildi.

Tekstil sektöründeki yatırımlarına devam eden Türkmenistan’da bu sene Mart ve Mayıs aylarında Ahal vilayetinin Kaka ve Babadayhan ilçelerinde Türk Cotam Enterprises Ltd şirketi tarafından inşa edilecek yeni tekstil fabrikalarının temeli atıldı.

Fuarın birçok standını ise halı sektörü kapladı.

Türkmen Halı Bayramı ve Tekstil sektörü çalışanları günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen moda gösterisi de büyük ilgi gördü. Her yıl dünyanın birçok ülkesinden moda dünyasının önemli isimlerini ağırlayan Türkmenistan’da bu yıl Rus Moda şirketinin modacıları yeni kostümlerini sergiledi.

Genç tasarımcı Alexander Terekhov’un doğal ipek ve modern kumaştan yapılmış kadın elbiseleri ve takım elbiseleri uluslararası fuar kapsamında düzenlenen fuarın gözdesi oldu.

Defile gösterisinde ilk önce podyuma Aşkabat Modalar Evi’nde tasarlanan kostümler sunuldu. İpek yolu akşamlık ve gelinlik kıyafetleri, Türkmen milli gelenekleri kapsamında işlenerek, izleyiciye sunuldu. Türkmen mankenlerinin şifon, tafta, kadife ve keten kıyafetleriyle sunduğu defile gösterisi büyük ilgi gördü.
Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir