Tüm Elektronik Cihazlar Radyasyon Yayıyor Korunmak İçin Ne Yapılmalı

Tüm Elektronik Cihazlar Radyasyon Yayıyor Korunmak İçin Ne Yapılmalı

Elektromanyetik alandan korunmak için neler yapılabilir;

Kullanılmayan tüm elektrikli aletlerin fişleri çekilmelidir. Tüm elektrikli aletler kapalıykende radyasyon yayar.
Televizyon ekranına 2 metre uzaklıktan bakılmalıdır.
Mikrodalga fırın çalışırken en az 2 metre uzakta durulmalıdır.
Dinlendirici bir uykuya geçmek için yatak odasında Televizyon, radyo bulundurulmamalı varsa fişleri çekilmelidir.
Bilgisayarda çalışırken monitöre en az 30 cm’lik uzaklıktan bakılmalıdır.
Saç kurutma makinesi, elektrikli traş makinesi, fritöz, kahve makinesi, baş ucu okuma lambası vb. mümkün olduğunca az kullanılmalıdır.
Mikrodalga fırın, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi elektrikli cihazlar çalıştığı ortamlarda cihazların özellikle arkasında hiç durulmamalı, önünde mümkün olduğunca kısa süre kalınmalıdır.
Tasarruflu ampuller çalışma masaları ve yatak başucu aydınlatmasında kesinlikle civa içermeyen LED ampüller kullanılmalıdır.
Tasarruflu ampuller en az 2 metre uzakta kullanılmalıdır. Tasarruflu ampul diye kullanımı özendirilen civalı ampuller en tehlikeli frekansları yayan ampullerdir.
Alan değerlerinden vazgeçilemediği durumlarda elektrik ve manyetik alan üreten kaynakların bulunduğu ortamlara fiziksel giriş önlenmelidir. Söz konusu alanlara girenler ve bu alanlarda çalışanlar için uygun elbiseler ve eldivenler gibi kişisel koruyucu donanım sağlanmalıdır.
Elektrik akımından dolayı oluşan; İndüklenen gerilimlerin ortaya çıkmasını engellemenin en basit ve kesin yolu nesnenin / cismin topraklanmasıdır. Manyetik alan oluşturan her aletin topraklı hatta çalıştığına dikkat edilmelidir.
Dinlenme parkları ve okul bahçelerindeki trafolara ve baz istasyonlarına yaklaşılmamasına ilişkin uyarı levhaları asılmalıdır.
Yaşam mahallerinde elektrik hatlarının geçtiği duvar ve bölmelerden uzak durulmalıdır. Apartman girişlerinden geçen elektrik tesisatının geçiş yeri değiştirilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir