Uydu Yayını Yapan Kanallardaki Dolandırıcı Tele Alışveriş Reklamlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu kanallarda bal, takviye edici gıdalar, muhtelif kozmetik ürünler, cep telefonları, cinsel sağlık ürünleri gibi çeşitli ürünler pazarlanıyor. Birçok hastalığı tedavi iyileştirdiği veya önlediği şeklinde yanıltıcı sağlık beyanlarıyla tanıtımı yapılan takviye edici gıda veya kozmetik ürünlerin reklamları, diğer ilgili kuruluşlarla koordinasyon içerisinde denetleniyor.

Tüketiciler özellikle reklamlarda sadece bir sipariş numarasına yer veren, firma veya şahsa ilişkin hiçbir iletişim adres bilgisinin paylaşılmadığı, reklam verenin kimliğinin markasının açıklanmadığı, gerçek olamayacak iddialarla ürün pazarlanan, her derde deva, mucize, kesin çözüm, yaşlanmayı engelleyici gibi yanıltıcı sağlık beyanlarına yer verilen, tele alışveriş reklamlarına itibar etmemeli.

Aykırı buldukları reklamlar hakkında bakanlığa başvuruda bulunarak Reklam Kurulu tarafından inceleme başlatılması talep edilmeli.
http://tuketiciakademisi.gov.tr/tr-tr/sikayetim-var

Doktor kontrolünde tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlığın gıda takviyeleri ile tedavi edileceği beklenmemeli ve bu tür reklamlara tüketicilerimiz tarafından itibar edilmemeli. Kozmetik ürünler vücudun dışına uygulanırlar ve kozmetik ürünün eklemlere kadar etki ederek ağrıyı iyileştirmesi mümkün değil. Takviye edici gıdalarda olduğu gibi, doktor kontrolünde tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlığın kozmetik ürünlerle tedavi edilmesi beklenmemeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir