Yunan Bakandan Türkiye Hakkında Hezeyan Dolu Açıklama! Arap Ülkelerini Böyle Kandırmışlar

Yunan Bakandan Türkiye Hakkında Hezeyan Dolu Açıklama! Arap Ülkelerini Böyle Kandırmışlar

Yunan Bakandan Türkiye Hakkında Hezeyan Dolu Açıklama! Arap Ülkelerini Böyle Kandırmışlar

Kıbrıs etrafındaki enerji kaynaklarını sömürmek için Almanya ve AB tarafından kukla olarak kullanılan Yunanistan’ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesindeki bir gazeteye bölgedeki Arap ülkelerini nasıl kandırdıklarını itiraf etti.
(Yunanistan’ın önceki hükümeti döneminde milletvekilliği yapan Stefanos Samoilis, Yunanistan’ın Avrupa’nın kuklası olduğunu belirtiyordu)

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Arap ülkelerini (Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan ve BAE) kandırıp anlaşma yapmak için Türkiye’yi yayılmacı, yeni Osmanlıcı ve tehditkar bir siyaset izlediğini ima ettiklerini belirterek şunları ifade etti “100 yıl önce Batı’da hasta adam olarak tanımlanan Türkiye’nin şimdi bölgenin büyük değişimcisi olarak Osmanlı İmparatorluğu rolünü oynamaya çalışması, görüştüğüm bütün Arap ülkelerinin gündeminde yer alıyor”

Dendias ayrıca Türkiye’nin 2000’lerin başındaki gibi Avrupa Birliği’ne boyun eğmeyeceğini dolaylı olarak itiraf etti.

Bu sözlerden sömürgeci ülkelerin Arap ülkelerini bu korkuyla kandırıp ikna ettikleri anlaşılıyor. Türkiye’nin buna karşılık Arap ülkelerini ikna etmesi için Atatürk dönemindeki gibi bölge ülkeleriyle Sadabad Paktı anlaşmaları yaparak sömürgeci ülkelerin oyunlarını bozması gerekiyor.

Arap ülkelerinin liderleri öngörüsüz oldukları ve sadece koltuklarında kalabilmeyi düşündükleri için Yunanistan ile birlikte hareket ederek tuzağa düştükleri için çok pişman olacaklar.

Amerika’nın yeni başkanı Biden ve yardımcısı Kamala’nın Türkiye’ye bakış açısı oldukça sert ve olumsuz üstelik Akdeniz enerji kaynakları konusunda Yunanistan destekçisi durumunda ancak Biden ve yardımcısı Kamala, Suudi Arabistan ve BAE liderlerine karşı da aynı durumda.

Sadabad Paktı, 8 Temmuz 1937 tarihinde Tahran’da Sadabat Sarayı’nda Türkiye, İran, Irak ve Afganistan arasında imzalandı. Ortadoğu’da ki sömürge hareketine karşı pakta imza atan ülkeler birbirlerinin çıkarlarının zedelenmemesi ve korunması suretiyle ortak ve birlikte hareket etme sözü verdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir