Yağlı Ciltler İçin Öneriler

Yağlı Ciltler İçin Öneriler

Yağlı yüze sahip kişiler, ciltteki sorunlu noktaları ya da gözenekleri sıkmamalı, cilde makyaj yapılmışsa makyajı temizlemeden asla uyumamalıdır.

Yüze dokunulduğunda ellerin temiz olduğundan emin olunmalı. Özellikle sorunlu bölgelere temas ederken daha dikkatli olunmalı. Cilt temizliğinde, nemlendirme için yağsız ürünler seçilmelidir. Düzenli olarak cilde maske uygulanmalı. Düzenli egzersiz yapılmalı. Stres azaltılmaya çalışılmalı ve sebze, meyve, salata, tahıl ağırlıklı bir diyet yapılmalıdır.

Bir pamuk yardımıyla limon yağı kullanarak cilt haftada bir temizlenmelidir.

Bir yemek kaşığı Yeşil kil, bir tatlı kaşığı bal, bulamac haline gelinceye kadar gül suyu ile karıştırılır. Bu karışım temiz cilde fırça yardımıyla sürülerek 10 dakika beklenir. Bu karışım haftada 2 kez uygulanmaldır.

Eczaneden alacağınız talk pudrasına (parfümsüz) gül suyu katarak bulamac haline getirin haftada bir veya daha fazla cildinize sürün kuruduktan sonra yıkayın. Diğer zamanlarda tonik yerine gül suyuyla cildinizi silip rahatlayabilirsiniz. Sabun türü şeyler kullanmayın. Cildinizi temizlemek için antibakteriyel tarjı jellerden kullanın (Eczaneler veya parfümerilerden alabilirsiniz.) Ürünlerin pahalı olması gerekmez PH değeri 5,5 olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir