Klorla Ağartma Yapılan Dioksin İçeren Kağıt Havlu Peçete ve Mendil Kanser Yapıyor

Klorla Ağartma Yapılan Dioksin İçeren Kağıt Havlu Peçete ve Mendil Kanser Yapıyor

Klorla Ağartma Yapılan Dioksin İçeren Kağıt Havlu Peçete ve Mendil Kanser Yapıyor

Avrupa’da pek çok kâğıt fabrikasında, ağartma işlemlerinde klor yerine oksijen, peroksit ve sodyumhidroksit kullanılıyor. Tuvalet kağıdı, kağıt mendil, peçete, tek kullanımlık çocuk bezleri, süt veya meyve suyu kartonu üretilirken klorla ağartma işleminden geçiyorsa düşük dozda olsa dioksin içerir. Geri dönüşümlü kâğıtlarda, diğerlerine göre daha düşük sıcaklıklarda çalışıldığından daha az ağartma yapılacağı için dioksin çok düşük oranlarda görülüyor.

Klorla ağartılarak üretilen kağıt vb ürünlerde dioksin adlı kanser yapıcı kimyasal maddeler bulunuyor.

En ufak dozda bile vücuda geçtiğinde eklem ağrıları, uykusuzluk, doğum bozuklukları ve bağışıklık sistemi zayıflığına yol açabilen, dioksinlerin yağda çözünür olduğundan bedendeki yağ hücrelerinde birikme eğilimi bulunuyor.

Bebekler yetişkinlere göre 200 kat fazla dioksine maruz kalma riski taşıyor. Çocukların ciltleri, yetişkinlere göre daha geçirgen olduğu için bu maddeleri daha hızlı bir şekilde vücutlarına alırlar.

Amerikan Çevre Koruma dairesi raporuna göre en düşük miktarın bile laboratuvar hayvanlarında kansere neden olduğu belirtildi.

Bu zararlı kimyasalı içeren ürünler kullanılarak, yiyeceklere ve vücuda kolayca bulaşması sağlanıyor.

Daha vahimi siz kanserojen madde içeren kâğıt havlulardan, peçetelerden vazgeçseniz bile, başkalarının kullanıp attığı çöplüklerde yakılan bu ürünlerden çıkan dioksin, hava ve su kaynakları yoluyla doğaya karışarak dolaylı olarak zarar vermesidir. Hattâ kâğıt hamuru ve kâğıt fabrikalarının atık sularının içinde onlarca zehirli kimyasal bulunuyor.

Özellikle bebek ve çocukların el, yüz ve beden temizliğinde çok sık kullanılan ıslak mendiller, zararlı kimyasal maddeler içeriyor.

Islak mendillerde saf su, doğal yağlar, doğal koku, nemlendirici ve vitaminler gibi maddeler dışında kullanılan tüm maddeler vücuda zararlı. Alkol, koku, paraben kullanılmayan doğal selüloz ya da pamuktan üretilen ıslak mendiller kullanılmalı.

Bu ürünlerdeki kimyasal maddeler, az miktarda bile olsa tesirleri uzun sürede ortaya çıkar.

Bu ürünlerde kullanılan şu zehirli zararlı maddeleri görürseniz satın almayın:
Paraben ve lanolin (en zararlı olanlarıdır), Propylene glycol, Phenoxyethanol, Peg-40 hydrogenated castor oil, 2-bromo-2 nitropropame-1,3 diol, Methylisothiazolinone, Sodyum hidroksit, Fınn, Formaldehit, Triclosan, Carbomer, Sodium benzoate, Paraffinum liquidum, Benzi alcohol, Benzyl benzoate, Fragrance/parfüm, 3-lodo-2 propynyl butyl carbonate, Cetrimonium chloride, Polyquatemium 7, Coumarin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir