Bitcoin Denilen Şey Kalpazanlığın Resmileşmiş Halidir

Bitcoin Denilen Şey Kalpazanlığın Resmileşmiş Halidir

Zirvedekilerin Finansı adlı seminere Eski Hazine Müsteşarı ve Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Mahfi Eğilmez, SAÜ İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Tunahan, Saha Rating yönetim kurulu üyesi Dr. Mehmet İnhan, NGN Bilgi ve İletişim Hizmetleri CTO’su Ufuk Yaşıbeyli ile Info Production House CEO’su Erkan Öz SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Hakan Tunahan “Bitcoin gibi sanal para sistemleri finansı ve teknolojiyi değiştirecek. Finansal açıdan baktığımızda parayı Lidyalılar buldu. Biz de parayı artık sanallaştırıyoruz. Bitcoin dediğimiz şey kalpazanlığın resmileşmiş halidir. Bitcoin ve kripto paraların hayatımızda yer aldığının en önemli kanıtı, hanımların gün toplantılarında yer almasıdır” dedi.

Dr. Mahfi Eğilmez, “Sermaye şu anda kısıtsız ve rahat hareket edebiliyor. Bugün bir tuşla istediğiniz yere para transferi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu sistem müthiş bir bulaşıcılık yaptı. Herhangi bir yerde çıkan sorun hemen başka tarafa da tesir edebiliyor.

Satoshi Nakamoto rumuzlu birisi Kişiden Kişiye Elektronik Nakit Sistemi adlı bir makale yayınladı. Bu makalede şu anda kullanılmakta olan kripto parası Bitcoin’i anlattı. Ayrıca açık kaynaklı bir yazılım kullanarak kolektif işlem gücü ağı üzerinde elektronik para biriminin tedavüle sokulmasını ve güvenli değişimini de açıkladı. Böylece Bitcoin dediğimiz para birimi doğmuş oldu” dedi.

Ufuk Yaşıbeyli “Bitcoin’in alt yapısı olan blockchain sisteminin iddia ettiği konu ise bilgiden ziyade parasal varlığın güvenli bir şekilde transferidir” dedi.

Erkan Öz “Şimdi de dijital para geldi diyorlar. Bu, paranın teknolojisi açısından doğrudur. Fakat para dünyasında böyle doğrusal akışın yanında bir de döngüsel bir akış vardır. Sadece doğrusal bir akışa bakmak yanlış olur” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir