Winona Ryder Kimdir

4 sene önce 0

Winona Laura Horowitz sahne adı Winona Ryder, 29 Ekim 1971 Minnesota’da doğan Amerikalı oyuncu ve yapımcıdır. Oldukça farklı bir aile ortamında yetişti. Ailesi hippi yaşam tarzına sahipti.

En prestijli tiyatro okullarından San Francisco, Amerikan Konservatuvar Tiyatrosu’na gitti ve 15 yaşındayken Triad Artists adlı ajansın dikkatini çekti.

Rol aldığı ilk film 1986 yılında 14 yaşındaki gençlerin ilk aşkını anlatan Lucas filmi oldu. Daha sonra Square Dance filminde rol aldı. 1988 yılındaki Beterböcek (Beetlejuice) filmiyle tanındı.

Little Women filmindeki Jo rolüyle birçok hayran kazandı. Filmlerde genellikle sorunlu karakterleri canlandırdı. Gerçek yaşamında da filmlerde yaşadıklarına benzer olaylar yaşadı. Kleptomani (hırsızlık) hastalığı nedeniyle bir alışveriş merkezinde hırsızlık yaparken yakalandı. Başka hırsızlık suçlamalarıylada karşı karşıya kaldı bu suçlardan kefaletle serbest bırakıldı. Daha sonra çaldığı ürünlerin markasının reklam yüzü oldu.

2 kez Oscar’a aday oldu. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülünü kazandı.

Filmografi
1986 Lucas
1987 Square Dance
1988 Beetlejuice, 1969, Heathers
1989 Great Balls of Fire!
1990 Welcome Home, Roxy Carmichael, Edward Scissorhands, Mermaids
1991 Night on Earth
1992 Dracula
1993 The Age of Innocence, The House of the Spirits
1994 Reality Bites, Little Women
1995 How to Make an American Quilt
1996 Boys, Looking for Richard, The Crucible
1997 Alien Resurrection
1998 Celebrity
1999 Girl, Interrupted
2000 Autumn in New York, Lost Souls
2001 Zoolander
2002 Mr. Deeds, S1m0ne
2003 The Day My God Died
2004 The Heart Is Deceitful Above All Things
2006 The Darwin Awards, A Scanner Darkly
2007 The Ten, Sex and Death 101, Welcome
2008 The Last Word
2009 Water Pills, The Informers, The Private Lives of Pippa Lee, Stay Cool, Star Trek
2010 When Love Is Not Enough: The Lois Wilson Story, Black Swan
2011 The Dilemma
2012 Frankenweenie, The Letter, The Iceman
2013 Homefront
2015 Experimenter

Televizyon Dizileri
1994 The Simpsons
1996 Dr. Katz, Professional Therapist
1998 The Larry Sanders Show
2000 Strangers with Candy
2001 Friends
2002 Saturday Night Live
2006 Masters of Horror
2013-2014 Drunk History
2014 Turks & Caicos

  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç
Hangi Marka Hangi Ülkenin | Amerikan Malları Listesi