Jean Reno Kimdir

3 sene önce 0

Juan Moreno y Herrera-Jiménez sahne adıyla Jean Reno 30 Temmuz 1948 yılında Kazablanka’da doğan Faslı aktördür. Ailesi 1930’lu yıllarda İspanya’daki iç savaştan kaçarak, Fransa sömürgesi Fas’a yerleştiği için burada doğdu.

Daha sonra Paris’e taşınan Jean Reno, gezici tiyatrolar ve televizyon dizilerinde çalıştı fakat başarılı olamadı.

Oynadığı ilk sinema filmi Clair de Femme adlı filmde kısa bir rol aldı. Daha sonra çok sayıda düşük bütçeli filmlerde rol aldı.

Küresel şöhrete sahip olan sanatçı çok sayıda başarılı filmde rol almıştır.

Sanatçı Kurtlar İmparatorluğu adlı filmin çekimi için 2005 yılında Türkiye’ye geldi. Jean Reno, filmin bazı sahnelerinde Türkçe konuşması gerektiği için, Türkçe dersleri aldı. Çekimler İstanbul ve Kapadokya’da yapıldı.

Fas’ta yetişirken İspanyolca, Arapça ve Fransızca dillerini öğrendi. On yedi yaşında Cours Simon Drama Okulu’nda oyunculuk okudu.

Fransa’da adını Jean olarak değiştirip soyadını da Reno olarak kısalttı.

2003 yılında Fransa Cumhurbaşkanı, tarafından, Cumhurbaşkanlığı Nişanı ile ödüllendirildi.

3 kez Cesar Ödüllerine, bir kez de Avrupa Film Ödüllerine aday gösterildi.

Aslan Kral’da James Earl Jones’un seslendirdiği Mufasa karakterinin Fransızca dublajını yaptı.

Popüler PlayStation 2 oyunu Onimusha serisinin üçüncü bölümünde yer aldı. UPS ve Toyota markalarının reklamlarında çalıştı.

Filmografi
The Way of the Eagle (2015)
La Terreur: Les Visiteurs III (2015)
Benoît Brisefer : Les Taxis rouges (2014)
Hector and the Search for Happiness (2014)
Avis de mistral (2014)
Days and Nights (2013)
Jo (2013)
Le Jour des Corneilles (2012)
The Chef (2012)
Alex Cross (2012)
Margaret (2011)
Ölümsüz (2010)
Arızalı Çiftler (2009)
Suç Zinciri (2009)
Pembe Panter 2 (2009)
Zırhlı Kuvvetler (2009)
Cash (2008)
Da Vinci Şifresi (2006)
Fare Şehri (2006)
Kahraman Pilotlar (2006)
Pembe Panter (2006)
Kar ve Kaplan (2005)
Kurtlar İmparatorluğu (2005)
Korsikalı (2004)
Kıyamet Melekleri (2004)
Dost musun? Düşman mı? (2003)
Rollerball (2002)
İki Yabancı (2002)
Çılgın Konuklar (2001)
Wasabi (2001)
Kızıl Nehirler (2000)
Godzilla (1998)
Ronin (1998)
Roseanna’nın Mezarı (1997)
Görevimiz Tehlike (1996)
Jaguar (1996)
Bulutların Ötesinde (1995)
Fransız Öpücüğü (1995)
Sevginin Gücü (1994)
Nikita (1990)
Derinlik Sarhoşluğu (1988)

  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç
Hangi Marka Hangi Ülkenin | Amerikan Malları Listesi