Bazı Dev Gıda Firmaları Aynı Markaları Farklı Kaliteyle Batı ve Doğu Avrupaya Satıyormuş

Bazı Dev Gıda Firmaları Aynı Markaları Farklı Kaliteyle Batı ve Doğu Avrupaya Satıyormuş

Slovakya’nın yaptığı araştırmadan sonra Bulgaristan’da aynı olumsuzluğu tespit etti. Slovakya’da çok uluslu şirketlerden satın alınan et, yumurta ve süt ürünlerinde kullanılan koruyucu bir takım kimyasal maddelerin ürünlerin kalitesini bozduğu belirlenmiş ve yapılan gıda testlerinde Slovakya’da ve Avusturya’da satılan aynı markalı gıdaların aynı kalitede olmadıkları ortaya çıkmıştı.

Çok uluslu şirketlerin Doğu ve Batı Avrupa’daki piyasalar için gıdalarda farklı tarifler kullanıldığını kanıtlayan Slovakya’nın araştırmasını baz alan Bulgaristan ithal edilen gıdaları denetledi ve aynı marka yiyeceklerde Bulgaristan ve Batı Avrupa’da satılanlar arasında fark olduğunu tespit etti.

Bulgaristan Müsteşarlık Müdürü doktor Lübomir Kulinski “Bulgaristan ve Orta ile Batı Avrupa’da benzeri isimle, benzer marka ve etiketle satılan ürünleri test ettik ve kıyaslama yaptık” dedi.

Dev dünya markalarının aynı ürünleri, aynı etiketle, fakat Batı ve Doğu Avrupa piyasalarına farklı kaliteyle satışa sunduğu ortaya çıktı.

Bulgar Gıda Güvenliği Müsteşarlığı, Bulgaristan’da ve Batı Avrupa’nın bazı ülkelerinde sunulan aynı marka alkolsüz içecekler, meyve suları, süt ve et ürünleri, çocuk mamaları ve çikolatalı ürünler arasında fark olduğunu saptadı.

İki ülkedeki araştırma, Doğu Avrupa’daki piyasalar için ürünlerin düşük kalifiyeli maddelerden yapıldığını kanıtlamakta.

Düşük kalitesi olan gıda üretimini protesto eden ülkeler; Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Bulgaristan.

Büyük bir ihtimalle bu araştırma Türkiye’de yapılsa aynı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bu konuda kimse henüz birşeyin farkında değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir